Δεύτερος δημοφιλέστερος φθινοπωρινός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού οργανισμού TUI. Η Κως, η Κρήτη και συνολικά η Ελλάδα καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα της TUI Γερμανίας με τους τοπ 10 δημοφιλέστερους προορισμούς για διακοπές κατά το τρέχον φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την TUI, οι Γερμανοί προτιμούν να ταξιδεύουν το φθινόπωρο σε προορισμούς που διατηρούν υψηλές θερμοκρασίες και καλό κλίμα.Κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς το φετινό φθινόπωρο είναι η Ισπανία.

Σε ό,τι αφορά το κόστος των φθινοπωρινών διακοπών, σύμφωνα με τον γερμανικό ταξιδιωτικό οργανισμό, η διαμονή μιας εβδομάδας σε δίκλινο δωμάτιο σε all inclusive ξενοδοχείο της Κω στοιχίζει 927 ευρώ το άτομο.

Στο μεταξύ με αφορμή τηνΠαγκόσμιαΗμέραΤουρισμού ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης τονίζει ότι ο τουρισμός χρειάζεται τη στήριξη όλων.

«Εν μέσω εξαιρετικά πρωτόγνωρων συνθηκών, ο ελληνικός τουρισμός θα καταφέρει για ακόμα μια χρονιά να ανταποκριθεί στην αποστολή του για την ενίσχυση της οικονομίας, της απασχόλησης και των τοπικών κοινωνιών» επισημαίνει ο Ανδρεάδης.