Η ασφάλιση της κατοικίας μας είναι αναμφισβήτητα μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Αν και κανείς δεν θα ήθελε να έρθει η ώρα που θα τη χρησιμοποιήσει, εντούτοις όταν τύχει κακή στιγμή, η ύπαρξη ενός ασφαλιστικού συμβολαίου δίνει λύσεις σε προβλήματα που διαφορετικά πιθανότατα δε θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και έρευνα προτού καταλήξετε στην υπογραφή ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου για την προστασία της κατοικίας σας.

Η σωστή έρευνα αγοράς αποτελεί βασική προϋπόθεση της ορθής επιλογής, καθώς μπορεί να σας γλιτώσει χρήματα.

Και ποτέ άλλοτε μια έρευνα αγοράς δεν ήταν τόσο απλή, εύκολη και ασφαλής διαδικασία: Με ένα προσεκτικό σερφάρισμα στο Internet ο ιδιοκτήτης μπορεί να πληροφορηθεί για τα νέα προγράμματα που υπάρχουν στην αγορά, να υπολογίσει μόνος του τα ασφάλιστρα που θα πληρώσει ή και να ασφαλίσει το σπίτι του online, σε λιγότερο και από πέντε λεπτά και να παραλάβει με email το συμβόλαιο του!

Με σωστή έρευνα αγοράς μπορείτε με λιγότερα χρήματα, να αποκτήσετε μια ασφάλεια κατοικίας, η οποία περιλαμβάνει όλες τις καλύψεις που απαιτούνται από τις τράπεζες για το στεγαστικό σας δάνειο, διασφαλίζοντας την περιουσία σας σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστατικών, όπως σεισμός, φωτιά, κ.α.

Κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η διάρκεια της κάλυψης από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας είναι 12 μήνες.

Η ισχύς της ασφαλιστικής κάλυψης ξεκινά από την ημερομηνία που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και με την προϋπόθεση ότι θα έχει πληρωθεί η πρώτη δόση ή το συνολικό ασφάλιστρο, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που έχει επιλεγεί και λήγει μετά το πέρας του δωδεκάμηνου.

Κάθε ασφάλιστρο προκαταβάλλεται και οι τρόποι πληρωμής του είναι με μετρητά ή με πάγια εντολή σε πιστωτική κάρτα. Ωστόσο, η συχνότητα πληρωμής του ασφαλίστρου διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία ή αποτελεί προϊόν συμφωνίας με την ασφαλιστική εταιρεία και μπορεί να είναι είτε εφάπαξ, είτε με δόσεις οι οποίες μπορούν να είναι εξαμηνιαίες, τριμηνιαίες δόσεις ή ακόμα και μηνιαίες.