Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη με τον επικεφαλής της Fairfax και βασικό μέτοχο της Eurobank Πρεμ Γουάτσα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε πως κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ανάπτυξη της Eurobank και η αύξηση της μετοχικής της αξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση μετείχαν μόνον στελέχη της Fairfax και όχι η Διοίκηση της Eurobank.

Υπενθυμίζεται πως η Fairfax τον Απρίλιο 2014 μετείχε με κοινοπρακία επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank ύψους 2,86 δισ. ευρώ, η οποία έγινε στην τιμή των 0,31 ευρώ ανά μετοχή με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης. Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η συμμετοχή του ΤΧΣ στην Eurobank μειώθηκε από το 95,2% στο 35,4%.

Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ τα δικαιώματα ψήφου του ΤΧΣ στην τράπεζα περιορίστηκαν και η νέα Διοίκηση σύναψε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με την Eurobank.

Το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει προνομιούχες μετοχές της Eurobank ύψους 950 εκατ. ευρώ, οι οποίες μάλιστα αρχής γενομένης από το 2015 θα εισφέρουν ετήσιους τόκους υπερημερίας (βάσει του νομού Αλογοσκούφη) 2%.