Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την επιχειρηματική δραστηριότητά τους στην Ελλάδα οι σουηδικές εταιρείες συζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας σε σημερινή συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των μεγαλύτερων σουηδικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία, έγινε με πρωτοβουλία της Πρέσβειρας της Σουηδίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το νέο αναπτυξιακό σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα υπάρξουν δράσεις για να συρρικνωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να αδειοδοτεί ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε. Αυτά δεν γίνονται στις πολιτισμένες χώρες του κόσμου πλέον. Έχουμε περάσει ένα νόμο το 2014, ένα νόμο-πλαίσιο και ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα παρέμβουμε για να συρρικνωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων….που σημαίνει ότι λιγότεροι υπάλληλοι θα απασχολούνται και θα έχουμε λιγότερη γραφειοκρατία, μηδενική διαφθορά και απελευθέρωση του Έλληνα πολίτη ως προς το επιχειρείν. Να πάει να κάνει δουλειές, να δημιουργήσει πλούτο, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να καταπολεμηθεί η ανεργία…» είπε ο υπουργός.