Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του Κτηματολογίου στον Δήμο της Αθήνας.

Την Τρίτη επαναπροκηρύχθηκε από την ΕΚΧΑ ΑΕ ο διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση της κτηματογράφησης που αφορά την επεξεργασία και ανάρτηση των δικαιωμάτων που δηλώθηκαν το 2008 από 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όπως ανέφεραν «ΤΑ ΝΕΑ», στο φύλλο της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου, το καλοκαίρι του 2008 έγινε η πρώτη φάση της κτηματογράφησης στον Δήμο της Αθήνας όπου υλοποιήθηκε η υποβολή δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες. Την ίδια χρονιά, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση προκειμένου να γίνει η επεξεργασία των δηλώσεων. Σε αυτόν συμμετείχαν δυο εταιρείες με στόχο ο ανάδοχος να έχει οριστεί έως το 2010.

Ωστόσο, οι ενστάσεις και οι προσφυγές στα δικαστήρια μεταξύ των δυο εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είχε ως αποτέλεσμα την τετράχρονη καθυστέρηση της κτηματογράφησης στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας.

Τώρα, με την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ο νέος στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η ανάδειξη του αναδόχου και να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 η διαδικασία των δηλώσεων μαζί με την ανάρτηση τους.