Αυξημένη κατά 26% ήταν η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air τον Απρίλιο, φθάνοντας τους 751.347 επιβάτες, 153.443 περισσότερους σε σχέση με το άθροισμα των επιβατών των δύο εταιρειών κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, συνολικά, τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν 7.933 πτήσεις με πληρότητα βελτιωμένη κατά εννέα μονάδες, στο 76%. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του Απριλίου ωφελήθηκαν και από τη σύμπτωση του καθολικού και ορθόδοξου Πάσχα μέσα στον μήνα, ενισχύοντας την κίνηση εξωτερικού και εσωτερικού.

Πιο αναλυτικά, στην αγορά του εξωτερικού η εταιρεία τον Απρίλιο, τον πρώτο μήνα της καλοκαιρινής περιόδου, παρουσίασε αύξηση στη δραστηριοποίησή της από όλες τις ελληνικές βάσεις κατά 29% μεταφέροντας 340.000 επιβάτες, 76.000 περισσότερους από τον Απρίλιο του 2013.

Σύμφωνα με την Aegean, ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι η ανάκαμψη της Αθήνας, η οποία τον Απρίλιο παρουσίασε αύξηση 28% στην κίνηση εξωτερικού, αντιστρέφοντας την τάση των προηγούμενων ετών.

Στην αγορά του εσωτερικού, η εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής με τις δύο κατηγορίες ναύλων (light και Flex) που ξεκινούν από 24 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της επιβατικής κίνησης των δύο εταιρειών κατά 26%, μεταφέροντας 411.000 επιβάτες.

Όσον αφορά στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, η συνολική επιβατική κίνηση της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 16%, φτάνοντας τους 2.379.000 επιβάτες.

Η συνολική επιβατική κίνηση εξωτερικού από όλες τις βάσεις παρουσίασε αύξηση 14% φτάνοντας τους 1.037.000 επιβάτες, 128.000 περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αντίστοιχα, οι επιβάτες του δικτύου εσωτερικού ανήλθαν στους 1.342.000 παρουσιάζοντας αύξηση 20%.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι παρατηρούμε μία ισορροπημένη ανάκαμψη από την Αθήνα παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό. Η ενίσχυση του δικτύου μας με νέους προορισμούς εξωτερικού και βελτιωμένες ανταποκρίσεις και συχνότητες στο εσωτερικό, η νέα τιμολογιακή πολιτική, που υιοθετήσαμε σε συνδυασμό με την ποιότητα των υπηρεσιών μας έχουν οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε αισιόδοξοι για τη θερινή περίοδο, παρά τις εξελίξεις στην Ουκρανία που μπορεί να οδηγήσουν σε κάμψη της επιβατικής κίνησης από την Ρωσία. Η αρχή όμως είναι θετική και επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής μας», δήλωσε ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean και της Olympic Air.