Ανοιξε το TAXIS NET για την υποδοχή φορολογικών δηλώσεων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2013 10:35 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 24/05/2013 17:16 |
Ανοιξε το TAXIS NET για την υποδοχή φορολογικών δηλώσεων
Η εφαρμογή TAXIS NET παραμένει προς το παρόν κλειδωμένη (φωτογραφία αρχείου).

Ανοιξε το μεσημέρι της Παρασκευής το TAXIS NET, παραμένουν ωστόσο τα προβλήματα και οι ελλείψεις για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Χιλιάδες είναι οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν ακόμη να λάβουν τις βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Παράλληλα, το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των χειρόγραφων δηλώσεων που υποβάλλουν κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι.

Στη διευκρινιστική εγκύκλιο αναφέρεται ότι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ θα κρίνει αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία για την παραλαβή κλειδάριθμου (και άρα ηλεκτρονικής υποβολής), ώστε τελικά να γίνεται δεκτή η χειρόγραφη κατάθεση της φορολογικής δήλωσης.

Επίσης, εκκρεμεί η εγκύκλιος για τους τόκους των καταθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μένουν να επιβεβαιωθούν, η σύμπληρωση του κωδικού για τους τόκους από καταθέσεις θα είναι υποχρεωτική για ποσά άνω των 250 ευρώ.

Εφέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν μέσω του TAXIS NET τις φορολογικές τους δηλώσεις, κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική διορία που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή του TAXIS NET και την υποβολή της δήλωσης είναι οι υπόχρεοι να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από εφέτος, για πρώτη φορά, υποχρεωτικά θα αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι των καταθέσεων των φορολογούμενων, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζεται σχετική βεβαίωση και από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο υπόχρεος.

8
theodoros
14/08/2013 13:27
to sxoleio mou einai,giati den exw lavoi akoma to pronoiako epoidoma tou oga.?
ΤΣΑΚΜΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
25/05/2013 10:27
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΤΧΥΔΡΟΜΙΚΑ, ΚΛΕΙΔΑΘΜΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΥΛΟΓΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛ.ΔΗΛ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΑΝΥΠΟΒΟΛΗ,ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟΥΣ,ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.ΚΛΠ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΑΝΑΛΟΓΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΝΑ ΔΟΣΟΥΝ ΠΡΩΤΕΡΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΝΙΚΟΣ
25/05/2013 08:25
ΝΙΚΟΣ.Περιμένω παράταση.Όσο ποίο γρήγορα τόσο καλύτερα.
ALFA
25/05/2013 08:21
Καλά μπάχαλο θα γίνει.
parthenios.ch
25/05/2013 02:48
ΕΓΩ ΣΤΑ 60 ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ,Ν ΑΠΟΚΤΙΣΩ ΓΝΩΣΕΙΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟ ΑΙΔΟΝΙ.......ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ....
βασιλειος
24/05/2013 20:33
αφου οι τοκοι των καταθεσεων φορολογουνται στην πηγη (τραπεζες).γιατι ταλαιπωρειτε τους ελληνες να φερουν βεβαιωσεις και να τις βαλουν στις δηλωσεις?απαντηση.για να ανεβουν τεχνιτα και με παγιδα τα εισοδηματα και να παρετε περισσοτερα.μετα μας λετε οτι παμε καλα(προφανως εννοειτε το συναφι σας).
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
24/05/2013 20:28
θ θα αναγραφονται στο Ε1 οι προ φορου τοκοι ΄΄η οι καθαροι? ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΓΙΑΝΝΗΣ
24/05/2013 20:16
ΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟ Γ.Λ.Κ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΚΤΥΠΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε1