Υπεγράφη ηΕθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ισχύος έξι μηνών, από τη ΓΣΕΕ, τους Ξενοδόχους, τους Επαγγελματοβιοτέχνες και τους Εμπόρους.

Ο ΣΕΒ δεν υπέγραψε τη σύμβαση και αντιπρότεινε «πρωτόκολλο συμφωνίας επί βασικών θεμάτων και αρχών» υποστηρίζοντας ότι «εκ του μνημονίου έχει περιοριστεί δραματικά ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αποτελεί παρωδία».

Νωρίτερα, είχε διακοπεί ησυνάντηση για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) , στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), εξαιτίας της διαφωνίας που προέκυψε μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για το θέμα της καταβολής του επιδόματος γάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΒ αρνήθηκε να δεσμευθεί γραπτώς για την καταβολή του επιδόματος παραπέμποντας στο σχετικό ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης.

Κορκίδης: «Διασώθηκε το επίδομα γάμου»

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, επικρίνοντας ταυτόχρονα τη στάση του ΣΕΒ.

«Η υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο «παρά ένα» και με «μείον ένα» κοινωνικό εταίρο σημαίνει ότι από αύριο δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα», παρατήρησε ο κ. Κορκίδης, για να σημειώσει με νόημα πως η ΕΓΣΣΕ δεν αντικαθίσταται από κανένα «πρωτόκολλο συμφωνίας».

Ο ΣΕΒ με την άρνησή του να υπογράψει, απομονώνεται από τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι διεσώθη το επίδομα γάμου.