Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qatar Holding κ. Αχμάντ Αλ Σαγέντ

Στη συνάντηση που έγινε με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής Ελλάδας – Κατάρ, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο πρόεδρος του Invest in Greece κ. Στέφανος Ησαΐας, ο γενικός γραμματέας στρατηγικών επενδύσεων κ. Πέτρος Σελέκος και στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας κ. Θωμάς Γκιόλμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο ήταν: οι άξονες του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε η ελληνική Κυβέρνηση με την Κυβέρνηση του Κατάρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ντόχα στα τέλη Ιανουαρίου το οποίοπροβλέπειτη σύσταση επενδυτικού fund για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η δομή, η λειτουργία και ο τρόπος χρηματοδότησης του συγκεκριμένου ταμείου ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το κοινοτικό δίκαιο.

Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασιών για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ιδιωτικών εταιρειών. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και εκπρόσωποι τουλάχιστον 7 ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των τροφίμων, του τουρισμού και της ενέργειας.

Πρόκειται για τρεις τομείς τους οποίους επέλεξε η πλευρά του Κατάρ.

Οι συναντήσεις των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων έγιναν κατʼ ιδίαν, όπου οι εκπρόσωποι των εταιριών παρουσίασαν επενδυτικά πλάνα για πιθανές συνεργασίες με το Κατάρ.

Αυτή την ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Holding κ. Ahmad Al-Sayed συναντάται με τον έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.