Μοιάζει αναπάντεχο, ακόμα και για έναν καλλιτέχνη με τη δική του ροπή προς καθετί αναπάντεχο: ο Ντέιβιντ Μπάουι θα γράψει μουσική για ένα μιούζικαλ με πρωταγωνιστή ένα σφουγγάρι που μιλάει.

Οχι όποιο και όποιο σφουγγάρι βέβαια –ο «Μπομπ Σφουγγαράκης», όπως είναι το όνομα του κινούμενου σχεδίου που έκανε το ντεμπούτο του το 1999 στο κανάλι Nickelodeon, είναι αγαπητός σε κάθε σχεδόν πιτσιρίκι με άνετη πρόσβαση σε τηλεόραση.

Ο δε Μπάουι, που το 2007 χάρισε τη φωνή του σε έναν χαρακτήρα της σειράς, δεν είναι ο μόνος ποπ σταρ που θα τιμήσει με τις μελωδίες του τον χαρακτήρα: η Σίντι Λόπερ, ο Τζον Λέτζεντ αλλά και οι Στίβεν Τάιλερ και Τζο Πέρι των Aerosmith περιλαμβάνονται επίσης στον κατάλογο των συνθετών του μιούζικαλ. Η ποπ μουσική γενικά κατέχει επίσης περίοπτη θέση στο σύμπαν του ανέμελου σφουγγαριού.

Το κατά πόσο το επικείμενο μουσικοθεατρικό εγχείρημα, σε σκηνοθεσία της Τίνα Λάνταου και άγνωστους ακόμα ηθοποιούς, θα την εντάξει ως οργανικό μέρος του μένει να αποδειχτεί στις 7 Ιουνίου που θα γίνει η πρεμιέρα στο Oriental Theatre, στο Σικάγο.