Μπορούν μελωδίες από όπερες και οπερέτες, βιεννέζικα βαλς και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλο τον κόσμο να βοηθήσουν 1.500 παιδιά με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες; Μπορούν και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να συμβεί το θαύμα των Χριστουγέννων. Το μόνο που χρειάζεται είναι όσοι αγαπούν την όπερα και θέλουν να τα βοηθήσουν να δώσουν το «παρών» στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό γκαλά όπερας που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με τη στήριξη και των «ΝΕΩΝ».

«Είναι Χριστούγεννα και πρέπει να σκεφτούμε τις ανάγκες των άλλων» μας λέει η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη που μαζί με την υψίφωνο Βασιλική Καραγιάννη, τον βαρύτονο Χάρη Ανδριανό και τον τενόρο Βασίλη Καβάγια είναι οι σολίστες της βραδιάς γεμάτης μελωδίες των Μότσαρτ, Στράους, Βέρντι και Σακελλαρίδη. «Σε μια εποχή κρίσης, όπως αυτή που ζούμε τα τελευταία χρόνια, κάθε προσφορά γίνεται ακόμη πιο σημαντική», συνεχίζει και επισημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να απαντήσει τίποτα άλλο πέρα από ένα μεγάλο «ναι» όταν της έγινε η πρόταση, καθώς πρόκειται για «έναν σύλλογο που επιτελεί λειτούργημα σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Αριες από τον «Ριγκολέτο» και τον «Κουρέα της Σεβίλλης», την «Κάρμεν» και την «Καβαλερία Ρουστικάνα», τον «Βαφτιστικό» και το «Πικ-νικ» θα αποτελέσουν τον κορμό του προγράμματος διάρκειας 90 λεπτών στο οποίο συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, υπό τη διεύθυνση του Αναστασίου Συμεωνίδη, καθώς και σολίστ του μπαλέτου που θα συνοδεύσουν σε ντουέτο ορισμένα από τα πιο αναγνωρίσιμα βιεννέζικα βαλς, χορογραφημένα από τον διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ρενάτο Τζανέλα.

«Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ξεκινήσουμε τον εορτασμό των Χριστουγέννων από την 1η Δεκεμβρίου και με τη συμμετοχή μας στο γκαλά να δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν περισσότερες θεραπείες στα 1.500 παιδιά που φροντίζει η ΕΛΕΠΑΠ» λέει η Χριστίνα Μαρούγκα-Κατσουρίδη, γενική γραμματέας της εταιρείας. «Εχουμε κρατήσει χαμηλά τις τιμές των εισιτηρίων –τα περισσότερα κοστίζουν 25 και 40 ευρώ –ώστε να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, γεγονός που θα μας δώσει όχι μόνο οικονομική αλλά και ψυχική δύναμη ώστε να συνεχίσουμε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ, που μετρά ήδη 77 χρόνια προσφοράς, κι αν είναι δυνατόν να μπορέσουμε να βοηθήσουμε κι άλλα παιδιά πέρα των 1.500 που φροντίζουμε σήμερα. Κι αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα, κι όχι μέρος των εσόδων ή των κερδών, θα διατεθούν για τις θεραπείες των παιδιών και για την αναβάθμιση των χώρων των θεραπευτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει έξι κέντρα πανελλαδικά και απασχολεί 200 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού για την υποστήριξη παιδιών με κινητικές κυρίως αναπηρίες και σε ηλικίες από λίγων ημερών έως την ενηλικίωσή τους.

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό γκαλά όπερας για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ τη Δευτέρα, στις 20.30, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109. Εισιτήρια: 25-65 ευρώ. Πληροφορίες: 210-9005.800 και 210-7254.726.