Κατεβαίνοντας τις στροφές προς τον όρμο της Ψαρρούς, στην ήδη υπερπλήρη Μύκονο, η εικόνα έκοβε την ανάσα. Η θάλασσα είχε χαθεί. Τόσα υπερπολυτελή κότερα αραγμένα αρόδο δεν είχε ξαναδεί ο όρμος.

Δεν μπορεί να μην αντίκρισαν αυτήν την εικόνα και οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (άλλοτε ΣΔΟΕ, για να συνεννοούμαστε) κατεβαίνοντας στην Ψαρρού. Μέχρι που το οπτικό τους πεδίο κάλυψαν, με επιμονή –και υπομονή, είναι αλήθεια –οι ταμειακές μηχανές του N’ ammos, που έκοβαν κάτι μονέδες, μα κάτι μονέδες, από τις 11 τη νύχτα. Χίλια ευρώ το κεφάλι για φαγητό και τρίλιτρη σαμπάνια Κρυστάλ ροζέ (που θέλει και δυο τρία γκαρσόνια να την κουβαλήσουν τελετουργικά), 600 ευρώ για τη δεύτερη κατηγορία των λιγότερο κοσμικών, με φαγητό και ποτήρι σαμπάνια, 300 ευρώ για φαγητό ξεροσφύρι και μπουκαλάκι π.χ. βότκα προς 250 ευρώ. Ακόμη και το νεράκι των 750 ml ετιμάτο 10 ευρουδάκια. Και 40 το ποτό στο μπαρ (άντε για 100 άτομα).
Μονέδα τη μονέδα, από τις 12.30 που βγήκε στη σκηνή, με θέα στα κότερα, που δεν άφηναν πιθαμή θάλασσας σε τυχόν ρομαντσάδα, ο παλαίμαχος –άλλοτε ποδοσφαιριστής και άλλοτε εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Γιουροβίζιον –Χούλιο Ιγκλέσιας. Για να ψιλοδυσαρεστήσει τα πλήθη, λέγοντας και παλιά γνωστά παραμυθάκια, περί του ότι κάποτε έκανε σεξ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις συναυλίες του ο πολύ ώριμος πλέον λατίνος εραστής, που κάποιοι κακοπροαίρετοι έσπευσαν να διακρίνουν το πλέιμπακ στη φωνή του και πολύ δυσαρεστήθηκαν.
Στο «My Way» ο μάλλον βαριεστημένος Χούλιο –λένε πάλι οι κακές γλώσσες –ανέβασε τον «φίλο» Αντώνη Ρέμο για ντουέτο, την ώρα που τα μάτια των ελεγκτών (όλων, μα όλων των αποδείξεων που κόπηκαν) έκαναν πουλάκια: πάνω από 2.000.000 ευρώ ήταν ο τζίρος για μια νύχτα με έναν παλιόλυκο και έναν καραβανά της πίστας, που και πέρυσι είδε το ΣΔΟΕ να μπουκάρει στο ίδιο μυκονιάτικο στέκι. Που σημαίνει, με απλούς υπολογισμούς, κάπου 500.000 ευρώ ως ΦΠΑ για το Δημόσιο. Μέσα σε μία μόλις νύχτα, είπαμε.
Εξι τραπέζια, μεταφέρουν αυτόπτες, έμειναν κενά στην ακριβή «ζώνη» της επικερδέστατης βραδιάς που παρά λίγο θα είχε Σακίρα αντί Χούλιο, αλλά η ποπ σταρ λέγεται ότι ζήτησε πάνω από ένα εκατ. ευρώ και έμειναν στον γερόλυκο που ζήτησε κάπου τα μισά, σύμφωνα με πληροφορίες. Οσο για τον Αντώνη Ρέμο άλλοι τον θέλουν με κάνα κατοστάρι στην τσέπη, αλλά ο ίδιος δήλωνε ότι όσα και να εισπραχθούν το κασέ του είναι ίδιο και μάλιστα και μειωμένο, λόγω κρίσης. Τα έξι τραπέζια φέρεται να είχαν κλειστεί από επιχειρηματίες, που την τελευταία στιγμή ακύρωσαν φοβούμενοι τις αντιδράσεις του… χιλιάρικου.
Μια ολόκληρη «πτέρυγα», πάλι, είχε κλειστεί άμα τη ανακοινώσει της περιλάλητης «συνεργασίας» από γνωστό επιχειρηματία που εκτιμά και την πoδοσφαιρική –έστω άλλοτε –ιδιότητα του Χούλιο, ενώ από τα κάπου 1.200 άτομα που εκτιμάται πως διάβηκαν το κατώφλι, μόνο οι μισοί ήταν Ελληνες. Οι υπόλοιποι ήταν κυρίως πολύ ευκατάστατοι Τούρκοι που εσχάτως προτιμούν πολύ το Αιγαίο, Ρώσοι που λατρεύουν να ανοίγουν τρίλιτρες σαμπάνιες, πολλοί Σέρβοι που πλούτισαν μετά τον Πόλεμο και Λιβανέζοι.

Οσο για τον Ρέμο, βγήκε κατά τις 3.30, όταν πλέον είχε παραδώσει ο Ιγκλέσιας –με διαλείμματα –και κάθησε, κατά το σύνηθές του, έως τις 6.30. Με ατάκες όπως «έχω πολλούς φίλους έξω» ή «για τις σαμπάνιες που ανοίγετε εδώ, πέρυσι χρειάστηκε να απολογούμαι σε 20 συνεντεύξεις». Την ώρα που οι ελεγκτές τσέκαραν την κάβα του μαγαζιού για τυχόν παραποίηση του αριθμού φιαλών και στον όρμο τα πολυτελή κότερα είχαν ανάψει σαν πυγολαμπίδες, έτοιμες να χαθούν στο οικονομικά καθαγιασμένο ξημέρωμα της Μυκόνου…