Η φημισμένη ηθοποιός και παγκόσμιο σύμβολο της κομψότητας και της φιλανθρωπίας Οντρεϊ Χέπμπορν είναι η πιο ελκυστική γυναίκα της τελευταίας 50ετίας, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση αναζήτησε τις 50 ωραιότερες γυναίκες από την δεκαετία του ’60 έως σήμερα.

Ο σχετικός κατάλογος συμπεριλαμβάνει 33 μελαχρινές, 17 ξανθιές και μόλις μία κοκκινομάλλα – την θρυλική «Τζίλντα» της μεγάλης οθόνης Ρίτα Χέιγουορθ.

Στην πρώτη τετράδα βρίσκονται, κατά σειράν προτεραιότητας, η Όντρεϊ Χέπμπορν, η πριγκίπισσα Νταϊάνα της Ουαλίας, η Γκρέις Κέλι και η Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, την δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντελτον, την Αντζελίνα Τζολί, την σταρ του Μπόλιγουντ Αϊσβάργια Ράι, την Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς και την Τουϊγκι.

Aλλες διάσημες κυρίες που φιγουράρουν στη λίστα είναι η Τζάκι Κένεντι, η Κέιτ Μος, η Σαρλίζ Θερόν, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Βικτόρια Μπέκαμ.

Η Οντρεϊ Χέπμπορν ήταν μία από τις πιο φημισμένες ηθοποιούς του 20ου αιώνα, βραβευμένη με Όσκαρ, Τόνι, Έμμυ και Γκράμι – μία από τις ελάχιστες ηθοποιούς που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα βραβεία.

Ήταν πρωταγωνίστρια σε κλασικά αριστουργήματα του κινηματογράφου, όπως το «Διακοπές στη Ρώμη» (1953) για την ερμηνεία της στο οποίο βραβεύτηκε με Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, το «Breakfast in Tiffany’s» (1961), το «Ωραία μου Κυρία» (1964) και πολλά άλλα.

Το 1999, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην τρίτη θέση του καταλόγου με τους μεγαλύτερους θρύλους του αμερικανικού κινηματογράφου όλων των εποχών, ενώ κατ’ επανάληψιν είχε βραβευτεί ως σύμβολο της μόδας και της κομψότητας.

H Χέπμπορν υποστήριζε από το 1954 το έργο της Unicef, στο οποίο αφιερώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από το 1986 και έως το τέλος της ζωής της, ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως.

Πέθανε το 1993 σε ηλικία 63 ετών, από έναν σπάνιο καρκίνο στην κοιλιά που αρχίζει στην σκωληκοειδή απόφυση και ονομάζεται κακόηθες ψευδομύξωμα περιτοναίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής αλυσίδας καταστημάτων προϊόντων ομορφιάς Superdrug.