Η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» φαίνεται να έχει και άλλες σκοτεινές πλευρές εκτός από την ιστορία του σεναρίου της, βασισμένου στην αληθινή άνοδο και πτώση του αμερικανού χρηματιστή Τζόρνταν Μπέλφορτ.

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, που το κόστος παραγωγής της έφτασε τα 100 εκατ. δολάρια, ίσως και να πραγματοποιήθηκε με «βρώμικο χρήμα». Αυτό ισχυρίζονται οι αμερικανοί παραγωγοί του Χόλιγουντ Μπραντ Κρεβόι και Στιβ Στάμπλερ στη σχετική μήνυσή τους κατά της εταιρείας παραγωγής Red Granite και των διευθυντών της Ριζά Αζίζ και Τζόι ΜακΦάρλαντ που χρηματοδότησαν την ταινία του Σκορσέζε.

Σύμφωνα με την έρευνα του μαλαισιανού ιστοτόπου sarawakreport.org –τα στοιχεία της οποίας αναδημοσίευσε το περιοδικό «Χόλιγουντ Ρεπόρτερ» –υπάρχουν ράμματα για τις γούνες των παραγωγών του «Λύκου της Γουόλ Στριτ».

Ο Ριζά Αζίζ είναι ο θετός γιος του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Αμπντούλ Ραζάκ και στη Red Granite συμμετέχει ο ξακουστός γλεντζές φίλος του, εκατομμυριούχος και επενδυτής Τζο Λο. Σε συνέντευξή του στο «Χόλιγουντ Ρεπόρτερ» ο Αζίζ παραδέχεται πως η εταιρεία τους Red Granite έχει έσοδα από επενδύσεις στη Μέση Ανατολή και την Ασία, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι ο πατέρας του, πρωθυπουργός της Μαλαισίας, εγκρίνει τις χολιγουντιανές επενδύσεις τους.

Πάνω σε αυτό το στοιχείο στηρίζουν και οι αμερικανοί παραγωγοί τη μήνυσή τους, ότι δηλαδή «τα χρήματα είναι προϊόν αδικήματος κατά μιας ξένης χώρας στο οποίο εμπλέκεται ο χρηματισμός δημόσιων λειτουργών, η κλοπή και η κατάχρηση δημόσιου χρήματος από έναν λειτουργό του κράτους αυτού».

Η αλυσίδα των στοιχείων και των αποκαλύψεων φέρνουν σε σχέση γνωριμίας τον Λεοναρντο ντι Κάπριο –καθώς και άλλα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Τζέιμι Φοξ –με τον Τζο Λο. Οπως δείχνουν οι φωτογραφίες από πάρτι σε κλαμπ του Λος Αντζελες, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, ο Τζο Λο κερνούσε ακριβή σαμπάνια την Πάρις Χίλτον, τον Ντι Κάπριο και αμερικανούς ράπερ. Η συναναστροφή του με τον Ντι Κάπριο τους έφερε και στο κλείσιμο της συμφωνίας για την παραγωγή του «Λύκου της Γουόλ Στριτ» –ταινία που το σενάριό της τα στούντιο του Χόλιγουντ απέρριψαν το 2010. «Οπου το Χόλιγουντ βλέπει ρίσκα, εμείς εντοπίζουμε επιχειρηματικές ευκαιρίες» είχε πει ο Ριζά Αζίζ σε άλλη συνέντευξή του το 2012 στην εφημερίδα «Λος Αντζελες Τάιμς».

Λίγους μήνες αργότερα η συμφωνία για την παραγωγή της ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε οδήγησε και σε άλλη μία παραγωγή. Τη συνέχεια της κωμωδίας του 1994 «Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος». Οι παραγωγοί εκείνης της ταινίας Κρεβόι και Στάμπλερ είναι οι σημερινοί κατήγοροι της Red Granite. Το δικαστήριο του Λος Αντζελες σύντομα θα αποφασίσει σε ποια πλευρά βρίσκεται η αλήθεια.