Παρά τις προσπάθειες του Ράσελ Κρόου που παρακάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να παρακολουθήσει το φιλμ «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι, στο οποίο πρωταγωνιστεί, το Βατικανό δεν πείστηκε να στηρίξει την ταινία.

Η εφημερίδα του Βατικανού L’ Avennire χαρακτήρισε την ταινία ως μια «χαμένη ευκαιρία» που αγνοεί τον Θεό, αν και δεν κάλεσε σε μποϊκοτάζ του βιβλικού έπους.

Η εφημερίδα χαρακτήρισε την ταινία «παράξενη» και «μπερδεμένη». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι αποτελεί ένα «οπτικά ισχυρό» έργο.

Ο Ράσελ Κρόου είχε προσφερθεί μέσω Twitter να πραγματοποιήσει ιδιωτική προβολή, προκειμένου να δει ο Πάπας την ταινία. Μάλιστα ο ηθοποιός, μαζί με τον σκηνοθέτη και τον αντιπρόεδρο της Paramount Ρομπ Μουρ ταξίδεψαν στη Ρώμη τον περασμένο Μάρτιο και εξασφάλισαν μια θέση στους VIP στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Παρά τα όσα κυκλοφόρησαν ωστόσο ούτε ο Κρόου, ούτε ο Αρανόφσκι κατάφεραν να συναντήσουν τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Και είναι βεβαίως εξαιρετικά αμφίβολο αν ο ίδιος ο Φραγκίσκος είδε τελικά το φιλμ.