Μπήκαμε το 2010 και δεν ξέρουμε αν και πότε θα βγούμε. Μέσα στο σκοτάδι του τούνελ της κρίσης, το χιούμορ μοιάζει ίσως με τη μοναδική σανίδα σωτηρίας. Και ιδανικότερος για να μας απλώσει τη σανίδα αυτή δεν υπάρχει, ίσως, από τον δικό μας, Δημήτρη Χαντζόπουλο.

Για πρώτη φορά ο σκιτσογράφος των «ΝΕΩΝ» συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο υπό τον τίτλο «Στο Τούνελ» (εκδόσεις Αγρα) περισσότερες από 250 γελοιογραφίες του, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα από την ψήφιση του Μνημονίου το 2010 έως και σήμερα. Γελοιογραφίες που πέρα από τη λιτή αλλά πάντοτε καίρια λεζάντα τους δεν χρειάζονται καμία περαιτέρω εξήγηση. Και είναι τόσο επίκαιρες, που χωρίς να γνωρίζουμε πότε γεννήθηκε η καθεμία, θα μπορούσε χωρίς δεύτερη σκέψη να πιστέψει ο αναγνώστης ότι δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη ημέρα. Ισως επειδή οι μνήμες από την αρχή της κρίσης είναι νωπές. Ισως επειδή δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να βγούμε από το τούνελ.

Το βιβλίο με τις 250 πολιτικές γελοιογραφίες κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Αγρα.

Εκδήλωση

Η παρουσίασή του πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24) την προσεχή Τρίτη (10 Δεκεμβρίου) στις 18.00. Θα μιλήσουν οι: Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρος Μαριτινίδης, αρχιτέκτονας και συγγραφέας, καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Πετρουλάκης, γελοιογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή», και Χρήστος Μεμής, διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».