Ολα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει το αφεντικό της πιο επιτυχημένης ιστοσελίδας διαδικτυακών αγορών, της Amazon. Και αν πρόσφατα ο Τζεφ Μπέζος άπλωσε τα επιχειρηματικά πλοκάμια του στον Τύπο, αγοράζοντας την ιστορική εφημερίδα «Washington Post», τώρα αποφάσισε να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα πιο πέρα. Και δίπλα στα βιβλία και τις παιδικές τροφές, τα λάστιχα αυτοκινήτων και τις ραπτομηχανές, αποφάσισε να πουλά και έργα τέχνης!

Δύο είναι τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Ποιο έργο ή ποιος καλλιτέχνης τους αρέσει και ποιο είναι το όριο της πιστωτικής τους κάρτας. Τα υπόλοιπα γίνονται όπως αν αγόραζαν ένα βιβλίο. Παραγγέλνουν, πληρώνουν, παραλαμβάνουν.

Η προσφορά είναι πλουσιότατη στη διαδικτυακή γκαλερί της Amazon, η οποία βρίσκεται στη λίστα με τα είδη σπιτιού, κάτω από τα εργαλεία κήπου: περισσότερα από 40.000 έργα τέχνης που προέρχονται από 150 αμερικανικές γκαλερί. Οι τιμές ξεκινούν από 10 δολάρια και στην υψηλότερη κλίμακα ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. Οσο για το στυλ των πελατών στους οποίους απευθύνεται η νέα γκαλερί, η απάντηση είναι στον καθέναν. Διότι μπορεί να μη διαθέτει η ψηφιακή πλατφόρμα σύμβουλο τέχνης, επιτρέπει όμως στον υποψήφιο συλλέκτη να διαλέξει το έργο που επιθυμεί ανάλογα με την τιμή, τον καλλιτέχνη ή το χρώμα!