Αν για ένα πράγμα δεν φημίζεται η Κίρα Νάιτλι, η 29χρονη βρετανή ηθοποιός, είναι για τις εξεζητημένες δημόσιες εμφανίσεις της, τα αποκαλυπτικά φορέματά της, τη ροπή προς τον αισθησιασμό: «Η Νάιτλι δεν είναι Ριάνα» σημειώνει ο Independent προσπαθώντας να μας εξηγήσει την έκπληξη με την οποία αντιμετώπισε ο βρετανικός Τύπος την τολμηρή φωτογράφιση της όμορφης αλλά συνήθως συντηρητικής πρωταγωνίστριας για το περιοδικό Interview.

H Νάιτλι, που σπανίως μιλά για την προσωπική ζωή της, πόζαρε για τον φωτογράφο Πάτρικ Ντεμαρσελιέ στο ειδικά αφιερωμένο στην φωτογραφία τεύχος Σεπτεμβρίου του Interview Magazine και εξέπληξε τους πάντες επιλέγοντας να σταθεί ημίγυμνη στον φακό: Η 29χρονη αστέρας των «Πειρατών της Καραϊβικής» και του «Περηφάνια και προκατάληψη» φοράει μόνο ένα παντελόνι, προβάλλοντας το στήθος της, το οποίο δεν είναι και το πλέον θηλυκό κομμάτι πάνω της.

Το μικρό της στήθος άλλωστε αποτελεί συχνά ζήτημα προστριβών της ηθοποιού με τους παραγωγούς. Η Νάιτλι έχει έχει διαμαρτυρηθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν μεγεθύνει ψηφιακά το στήθος της ώστε να δείχνει «πιο αισθησιακή»: Μία φορά αυτό συνέβη σε διαφήμιση για τη Chanel, μια άλλη στην αφίσα της ταινίας «Βασιλιάς Αρθούρος» το 2004

Η ίδια είχε διηγηθεί ενοχλημένη το 2012 σε συνέντευξή της στο περιοδικό Allure:

«Στο «Βασιλιάς Αρθούρος», στην αφίσα, μου είχαν βάλει κάτι πεσμένα βυζιά. Δεν έχω ούτως ή άλλως βυζιά, ψηφιακά τα φτιάξανε και είπα «ώπα, αυτό είναι το πρόσωπό μου στην αφίσα!». Σκέφτηκα μετά, αν είναι μου φτιάξεις ψεύτικα βυζιά, τουλάχιστον κάνε τα στητά».