Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, σήμερα όμως διευθύνει το οικογενειακό οινοποιείο που ίδρυσε το 1993 στον Βατόλακκο Χανίων ο πατέρας της, Θεόδωρος Μανουσάκης, ο οποίος το 1944 μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

Νοσταλγώντας πάντα τη γη της πατρίδας του έφερε στην Κρήτη ειδικούς επιστήμονες, Γάλλους και Αμερικανούς, οι οποίοι ύστερα από επισταμένες μελέτες και έρευνες του terroir της περιοχής κατέληξαν στις ποικιλίες Syrah, Grenache Rouge, Mourvedre και λευκή Roussanne, οι οποίες φυτεύτηκαν το 1993 και εγκλιματίστηκαν θαυμάσια δίνοντας τα εκλεκτά κρασιά Νόστος.

«Στόχος μας ήταν από την αρχή η ανάδειξη του κρητικού terroir» λέει η Αλεξάνδρα η οποία έχει σήμερα την ευθύνη του κτήματος. Την οινοποίηση επιμελείται ο Κωστής Γαλάνης, οινοποιός με μεγάλη εμπειρία αποκτημένη στα οινοποιεία του Ροδανού, μαζί με τον γιο του Γιάννη. Η πρώτη σοδειά του 1997 έδωσε μόλις 5.000 μπουκάλια, σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 50.000 ενώ με τις νέες εγκαταστάσεις σκοπεύουν να αυξήσουν την παραγωγή στις 150.000. Τα κρασιά Νόστος εξάγονται κυρίως στην Αμερική, ενώ ήδη άρχισαν να πωλούνται και στην ελληνική αγορά.