Φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) καινοτομούν. Διοργανώνουν σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στις 28 – 30 Απριλίου 2017, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του ΓΝΘ Παπαγεωργίου. Η ιδιαιτερότητα του σεμιναρίου; Οι φοιτητές θα «σκηνοθετούν» σενάρια επειγόντων περιστατικών.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και στοχεύει να εισαγάγει και να «συμφιλιώσει» φοιτητές ιατρικής όλων των ετών με τη νοοτροπία της προσομοίωσης και τη στρατηγική του «case based learning» στην ιατρική. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν

– Διαδραστικές Διαλέξεις, βασισμένες σε επείγοντα περιστατικά (L – Lectures)

– Σταθμοί Βασικών Πρακτικών Κλινικών Δεξιοτήτων, απαραίτητοι για την καθημερινή κλινική πράξη (C- Clinical Skills)

– Κατασκευασμένα – Σκηνοθετημένα Επείγοντα Περιστατικά, στα οποία τελειόφοιτοι φοιτητές Ιατρικής, υπό την πίεση και την καθοδήγηση ενός ειδικού εκπαιδευτή θα καλούνται να διαχειριστούν τις διαγνωστικές προσεγγίσεις και να παρέχουν τις κατάλληλες θεραπευτικές εφαρμογές στους ασθενείς-ηθοποιούς (S – Scenarios).

Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, του «American College of Surgeons – Greek Chapter», του «International College of Surgeons – Greek Chapter», της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Εκπαίδευσης και του Ελληνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση.