Με σύνθημα «Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην ελπίδα» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η 1η εθελοντική αναδάσωση του δήμου Κηφισιάς στη διασταύρωση Χειμάρας και Θανοπούλου στην Πολιτεία, με μεγάλη ανταπόκριση μαθητών, πολιτών, φορέων αλλά και κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δεντροφύτευση που πραγματοποιεί ο δήμος μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης στις παρυφές της Πεντέλης ώστε να ξαναζωντανέψει το περιαστικό δάσος, το οποίο είχε καεί στις πυρκαγιές του 2008. Η συγκεκριμένη δασική έκταση, η οποία είχε μπαζωθεί στο παρελθόν, ακολούθως κηρύχθηκε αναδασωτέα.

Στην δενδροφύτευση κινητοποιήθηκε η νεολαία του δήμου καθώς συμμετείχαν μαθητές του Λυκείου Νέας Ερυθραίας με τις καθηγήτριες τους Κων/να Κοκκίνη και Μαρία Κούτα, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς και του 7ου Δημοτικού Κηφισιάς, φυτεύοντας 500 δέντρα (μεγάλα πεύκα, κουτσουπιές και κυπαρίσσια) όπως είχε προγραμματιστεί.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση