Το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Nissan, το νέο Leaf προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά από την Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Πρόκειται για ένα μοντέρνο σχεδιαστικά μοντέλο, που κινείται αμιγώς από ηλεκτροκινητήρα με το μεγάλο του πλεονέκτημα να είναι οι μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η νέα και δεύτερη γενιά έρχεται να ενισχύσει την ήδη πολύ καλή εμπορική επιτυχία του πρώτου, το οποίο, από το 2010 που πρωτοκυκλοφόρησε κατάφερε να «κλέψει» 300 χιλιάδες πελάτες.

Με μήκος 4,49 μέτρα το νέο μοντέλο προσφέρει ισχύ 110 KW, με ροπή 320 Nm. Η επιτάχυνση πραγματοποιείται από τα 0-100χλμ/ώρα σε 7,9΄΄ ενώ μετά από μια πλήρη φόρτιση έχει τη δυνατότητα να κινηθεί για τουλάχιστον 415 χιλιόμετρα. Ο χρόνος φόρτισης διαρκεί έως 7,5 ώρες από την στιγμή ειδοποίησης έως το 100% με το Wallbox (ταχυφορτιστή) των 7Kw. Η μέγιστη χωρητικότητα αποσκευών με πτυσσόμενα τα καθίσματα φτάνει τα 1.176 λίτρα.

Το νέο μοντέλο, που προσφάτως κατάφερε να κερδίσει τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια από το EuroNCAP, διαθέτει πληθώρα συστημάτων ασφαλείας. Έτσι, ο οδηγός και οι επιβάτες θωρακίζονται από τους έξι αερόσακους (μπροστινούς, πλευρικούς και κουρτίνας), υποδοχή ISOFIX, ηλεκτρονική κατανομή δύναμης πέδησης (EBD), υποβοήθηση πέδησης (BA) και σύστημα Hill Start Assist (HSA). Επίσης διαθέτει το σύστημα για την αναγνώριση κυκλοφοριακών σημάτων αλλά και σύστημα για την προειδοποίηση για τα τυφλά σημεία, καθώς σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων.

Το προηγμένο πακέτο ασφάλειας διαθέτει σύστημα για την προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κ.α. Επίσης, ο οδηγός υποστηρίζεται από την τεχνολογία Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας του οδηγού ProPILOT ως ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, το οποίο μπορεί να διαχειρίζεται το αυτοκίνητο τόσο μέσα στο μποτιλιάρισμα όσο και στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς να παρεμβαίνει ο οδηγός στο τιμόνι ή και τα πεντάλ αλά και το ProPILOT Park, για πλήρως αυτόνομο τρόπο στάθμευσης με το πάτημα ενός κουμπιού.Υποστηριζόμενο από Ραντάρ και Κάμερα, το ProPilot θα προσαρμόσει την ταχύτητα με βάση την προπορευόμενη κυκλοφορία και θα κρατήσει το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας. Διαχειρίζεται ακόμα καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης, καθιστώντας την καθημερινή μετακίνηση πιο χαλαρωτική και μειώνοντας την κόπωση του οδηγού.

Επίσης, η ιαπωνική φίρμα εισάγει μια νέα καινοτομία, που ονομάζεται e-pedal, το οποίο ουσιαστικά καταργεί το φρένο, και τόσο η επιτάχυνση όσο και η επιβράδυνση πραγματοποιείται από το γκάζι. Το νέο Leaf προσφέρεται στην ελληνική αγορά από 32.990 ευρώ.