Σοκ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, καθώς έμεινε έξω από το Λιγκ Καπ. Η Ντέρμπι, ομάδα της Τσάμπιονσιπ, με προπονητή τον Φρανκ Λάμπαρντ απέκλεισε τη Γιουνάιτεντ με 8-7 στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια είχε τελειώσει 2-2. Μάλιστα, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ισοφάρισε με τον Φελαϊνί, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με τον Μάτα, ενώ η Ντέρμπι οσφ΄σρισε στο 59′ με τον Γουίλσον. Στο 67′ η Γιουνάιτεντ έμεικνε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Ρομέρο (για χέρι εκτός περιοχής) και ο Μουρίνιο απέσυρε τον Μάτα για να χρησιμοποιήσει κάτω από τα δοκάρια τον 35χρονο Λι Γκραντ. Η Ντέρμπι, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 85′ με τον Μάριοτ, ωστόσο ο Φελεϊνί, ισοφάρισε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Οι δύο ομάδες ευστόχησε στα πρώτα επτά, αλλά στο όγδοο πέναλτι της Γιουνάιτεντ, ο 33χρονος Σκοτ Κάρσον απέκρουσε το σουτ του Φιλ Τζόουνς.

Ο πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί τον Φρανκ Λάμπαρντ και την Ντέρμπι ήταν ο Γκάρι Λίνεκερ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter. Εγραψε χαρακτηριστικά για τον Λάμπαρντ: «Ενα αστέρι στην προπονητική γεννιέται»

Η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Σίτι, είχε εύκολη αποστολή στο «Κάσαμ», καθώς νίκησε 3-0 την Οξφορντ. Ο Γκάμπριελ Ζεσούς άνοιξε το σκορ στο 36′ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα,ο Μαχρέζ σκόραρε για το 2-0 στο 78′, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο νεαρός Φόντεν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αλλα αποτελέσματα:

Γουίκομ-Νόριτς 3-4, Γουλβς-Λέστερ (0-0 (1-3 πεν), Μίλγουολ-Φούλαμ 1-3, Μπέρτον-Μπέρνλι 2-1, Μπλάκπουλ-ΚΠΡ 2-0, Μπόρνμουθ-Μπλάκμπερν 3-2, Πρέστον-Μίντλεσμπρο 2-2 (3-4 πεν), Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας 0-3.