Η αλληλεγγύη δίπλα στους ανθρώπους που ενδεχόμενα έχουν πληγεί από τα παρατεταμένη κρίση γίνεται πράξη στο δήμο Κηφισιάς, μέσα από τη δράση «Από μένα για σένα». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει σκοπό να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του δήμου – καταστήματα, επιχειρήσεις, φορείς, αλλά και κάθε άνθρωπο ξεχωριστά – παρέχοντας αγαθά και υπηρεσίες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Επιχειρήσεις του δήμου Κηφισιάς (φούρνοι, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ κλπ) έχουν αρχίσει να συμμετέχουν σε ένα σύμφωνο κοινωνικής πολιτικής το οποίο εξασφαλίζει, με την σύμπραξη και των πολιτών, την παροχή αγαθών και υπηρεσιών. «Κύριο μέλημα είναι η ενεργοποίηση των δημοτών ώστε να προσφέρουν συλλογικά, με τους ελάχιστους δυνατούς πόρους, υπηρεσίες καθημερινής χρήσης σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Είναι μια δράση αγάπης, συμπαράστασης, βοήθειας, είναι μια κίνηση να δείξουμε πως κανείς δεν είναι μόνος», τονίζει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Τσούλος.

Ακόμα και με μια ελάχιστη συνεισφορά, όπως είναι το αντίτιμο ενός καφέ, ο κάθε πολίτης θα μπορεί ενεργά να βοηθήσει τον συνάνθρωπο του στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου & Γορτυνίας, τηλ.: 210 8019633, 210 6233315).