Γειά σου, BMW, κρυώνω! Ο οδηγός μιας μελλοντικής BMW, θα μπορεί να αναφέρει στον ηλεκτρονικό του συνοδηγό, και αυτός άμεσα θα μπορεί να βρίσκει λύση.

Η παραπάνω παραγγελιά είναι ένα τμήμα από το προηγμένο σύστημα BMW Intelligent Personal Assistant. Είναι ένας έξυπνος, ψηφιακός βοηθός στο αυτοκίνητο που θα απαντά στο χαιρετισμό “Hey BMW”. Και όλα αυτά από τον Μάρτιο του 2019.

Στο μέλλον, ο προσωπικός βοηθός θα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του οδηγού και εκτός αυτοκινήτου, είτε στο σπίτι μέσω ενός έξυπνου ηχείου ή σε εξωτερικό χώρο μέσω smartphone.

Όλα αυτά χάρη στη σύνδεση με το Open Mobility Cloud της BMW και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), οι δυνατότητες του ψηφιακού βοηθού αναβαθμίζονται συνεχώς.

 

Το σύστημα Intelligent Personal Assistant της BMW όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνει τις βασικές συνήθειες του οδηγού , τις προτιμήσεις του και θα είναι πλήρως κατατοπισμένο για τις επιθυμητές ρυθμίσεις π.χ. τη θέρμανση των καθισμάτων ή τα μέρη που επισκέπτονται συχνότερα . Έτσι, ο οδηγός θα μπαίνει στο αυτοκίνητο και θα μπορεί να λέει στον ηλεκτρονικό του μπάτλερ: “Πήγαινέ με στο σπίτι”.

Kαι αμέσως, το αυτοκίνητο θα εκτελεί την εντολή, προσαρμόζοντας το σύστημα πλοήγησης και ενεργοποιώντας τα συστήματα υποβοήθησης που θα τον απαλλάσσουν από ενέργειες , όπως το σταμάτα – ξεκίνα στα φανάρια κ.α.

Μάλιστα, οι οδηγοί θα μπορούν να του δώσουν ακόμα και όνομα (για παράδειγμα, “Charlie” ή “Joy”), εξατομικεύοντας ακόμα περισσότερο την προσωπικότητά του. Και επειδή ο βοηθός είναι αρκετά προηγμένος, όχι μόνο περιμένει την κάθε εντολή του οδηγού, αλλά είναι πάντα σε ετοιμότητα για να τον βοηθήσει η να συνομιλήσει μαζί του για θέματα γενικού ενδιαφέροντος : “Hey BMW, ποιο είναι το νόημα της ζωής;”

Άλλη μια εντολή είναι και αυτή: “Hey BMW, νιώθω κουρασμένος” . Τότε, ο αυτόματος βοηθός ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα αναζωογόνησης που προσαρμόζει το φωτισμό, τη μουσική και τη θερμοκρασία, μεταξύ άλλων, ώστε ο οδηγός να νιώθει μεγαλύτερη ζωντάνια.

Με λίγα  λόγια, είναι ο ιδανικός συνοδηγός και αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμος στην καθημερινότητα. Το Intelligent Personal Assistant θα διατίθεται σε βασική έκδοση με voice control (φωνητικό έλεγχο) σε 23 γλώσσες.