Ενα πεντανόστιμο ρολό ζουµερό και µυρωδάτο, που συνδυάζει τις γλυκές, πικάντικες και αλµυρές γεύσεις.

Υλικά 

1 κιλό χοιρινό (χωρίς κόκκαλα)
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκια ρίγανη
1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
6-7 µπαστουνάκια κεφαλοτύρι
5-6 ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε ροδέλες
1-1.30 κιλό γλυκοπατάτες
1 κ.γλ. ρίγανη, ξερή
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι του κρασιού χυµό λεµονιού
1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 220° -250°C. Απλώνουµε σε µια µεγάλη επιφάνεια το κρέας και το πασπαλίζουµε µε το αλάτι, το πιπέρι και τη φρέσκια ρίγανη. Στρώνουµε επάνω του τις πιπεριές, το κεφαλοτύρι και τις ντοµάτες. Τυλίγουµε το κρέας αργά και προσεκτικά σε ρολό. Με έναν σπάγκο το δένουµε σφιχτά. Αλατοπιπερώνουµε εξωτερικά και το βάζουµε στο ταψί. Σε µια λεκάνη βάζουµε τις γλυκοπατάτες, κοµµένες κυδωνάτες, αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουµε λίγη ξερή ρίγανη. Ανακατεύουµε µε τα χέρια ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού και τις τοποθετούμε στο ταψί γύρω από το ρολό. Τις περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο, το κρασί, το χυµό λεµονιού και το νερό. Σκεπάζουµε το φαγητό µε αλουµινόχαρτο και το ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάζουµε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και το ξαναβάζουµε στον φούρνο για να πάρει χρώµα. Αν δούμε ότι δεν έχει ψηθεί, προσθέτουµε όσο νερό χρειάζεται και το ξαναβάζουµε σκεπασµένο στο φούρνο, ώσπου να γίνει. Τέλος, το κόβουµε σε φέτες και σερβίρουµε σε πιατέλα, συνοδεύοντας µε τις πατάτες. Στις πατάτες μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε και 1-2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια. Αντί για γλυκοπατάτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μικρές γαλλικές πατατούλες με τη φλούδα.