Το «break» και το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 χάντμπολ των ανδρών έκανε σήμερα η ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος» νίκησε τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη με 25-23, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ, και έκανε το 1-0 στη σειρά. Η δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (26/5, 15:00) στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» στο ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Ραντούλοβιτς με 13/21 επεμβάσεις και τον Μυλωνά, ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Από την άλλη, ο Τζήρας (11/12 με τέσσερα πέναλτι) ήταν μια διαρκής απειλή για την ΑΕΚ, αλλά χωρίς να έχει την απαιτούμενη βοήθεια. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μείωσε σε 24-23 δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και τελικά γνώρισε την ήττα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς 1, Τζηράς 11, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 3, Κανδύλας 3, Σανίκης 3, Αλβανός 1, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαϊδης Χ., Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης Π. 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 4, Δομπρής, Βαμβακάς, Αργυρού 2, Βραζάλιτσα 2, Μυλωνάς 6.