Εις το Λονδίνον εγένοντο προχθές τα αποκαλυπτήρια του χαλκίνου ανδριάντος του Φραγκλίνου Ρούζβελτ, ο οποίος ως γνωστόν κατεσκευάσθη δι’ εράνων του Βρεττανικού λαού. Τον ανδριάντα απεκάλυψεν εν μέσω κατανυκτικής σιγής του πλήθους η κυρία Ρούζβελτ, η οποία εις το γεύμα που παρετέθη την εσπέραν έκαμε μίαν προσφώνησιν που αποτελεί έκκλησιν συγκινητικήν διά την παγκόσμιον ειρήνην. Εν τέλει εζήτησεν όπως εις τας τέσσαρας ελευθερίας τας διατυπωθείσας ως παγκόσμιον αίτημα υπό του αειμνήστου συζύγου της προστεθή και πέμπτη ελευθερία, η ελευθερία της κινήσεως των ανθρώπων εις ολόκληρον τον κόσμον, διά να γνωρισθούν αναμεταξύ τους καλλίτερα. Πότε θα ιδούμε την ελευθερία αυτήν; Ο Ελληνικός λαός, ο οποίος ηγωνίσθη και εξακολουθεί να αγωνίζεται πάντα διά το ιδεώδες της, στρέφει με ευλάβεια την σκέψιν του προς την μεγάλην σκιάν του Αμερικανού Προέδρου και εύχεται να ξαναμπή ο κόσμος εις τον δρόμον της ειρήνης που ωνειρεύθη και εχάραξε.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ

Οι εν Βερολίνω ανταποκριταί εξαίρουν την σημασίαν της αποφάσεως των Αγγλοαμερικανών να εγκαταστήσουν ηλεκτρικόν σταθμόν εις τον Αγγλικόν τομέα του Βερολίνου. Τονίζεται ότι η ενέργεια αύτη εκδηλοί την απόφασιν των Δυτικών να παραμείνουν εις Βερολίνον και θα συντελέση εις την τόνωσιν του ηθικού των Βερολινέζων, το οποίον βομβαρδίζεται καθημερινώς υπό της ρωσσικής κομμουνιστικής προπαγάνδας, βεβαιούσης ότι οι Αγγλοαμερικανοί ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την πόλιν.

ΓΥΜΝΗ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ… ΓΥΜΝΙΣΤΡΙΑ!

Επανελήφθη προ ημερών εις την Νίκαιαν η περίφημη «Εορτή του Γυμνού» η οποία κατά τον παρελθόν θέρος επέτρεψε εις την κυρίαν Ανριέτ Κεννίς να επιδείξη δημοσίως το σώμα της εντελώς ακάλυπτον και η οποία κατεδικάσθη υπό του δικαστηρίου της Νίκαιας διά την προσβολήν της δημοσίας αιδούς. Το εφετεινόν πρόγραμμα, περιωρισμένον κάπως όσον αφορά την επίδειξην γυμνού, περιελάμβανε διά να σωθή το… γόητρον και η… τιμή του ονόματος της εορτής την εμφάνισιν μιας γυμνής χορεύτριας.

Η Ρεζίν Νασέρ διαπρέπει εις τον χορόν διά τον οποίον δεν απαιτείται ουδέν ένδυμα. Αλλ’ ένας φωτογράφος της Νίκαιας εφωτογράφησε την Ρεζίν Νασέρ εις μίαν από τας πλέον τολμηράς στάσεις της. Η φωτογραφία αυτή εδημοσιεύθη πλησίον της κυρίας Κεννίς. Η Ρεζίν Νασέρ διεκήρυξεν ότι είνε γυμνή χορεύτρια και όχι γυμνίστρια και ήγειρε αγωγήν κατά της εφημερίδος ζητούσα 200 χιλιάδας φράγκα ως αποζημίωσιν.