Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Σύνδεση μέλους
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
ΠΑΡΑΤΑΣΗ. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον των ελαιοπαραγωγών για συμμετοχή στο Μέτρο 21 «Εκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, που συνεχίζει να καταγράφεται, αποφάσισε τη χορήγηση ολιγοήμερης παράτασης υποβολής αιτήσεων με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Σύμφωνα με την τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κ. Μπαγινέτας, χορηγείται παράταση έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11.59 μ.μ.
IOBE: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδότηση, ιδιωτικό χρέος και επανεκκίνηση της οικονομίας» διοργανώνει το ΙΟΒΕ την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου από τις 16.00 έως τις 17.30. Ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Τσακίρης, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος Eurobank, και Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος, Εθνική Τράπεζα. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ και καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συμμετέχει στο τριετές έργο ONTOCHAIN, επιδοτούμενο από το Next Generation Internet Ιnitiative της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ξεκίνησε πρόσφατα τις εργασίες του, με μια ομάδα από 6 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Ιταλία και Σλοβενία) της ΕΕ και 7 οργανισμούς, πιο συγκεκριμένα την European Dynamics, το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, την iExec, την Intellisemantic, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη F6S και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ, σκοπεύει να «παντρέψει» το Semantic Web με το Blockchain και να παραδώσει ένα νέο software οικοσύστημα για αξιόπιστη, ανιχνεύσιμη και διαφανή διαχείριση οντολογικών γνώσεων. Το ONTOCHAIN διερευνά και παραδίδει 23 νέες διαλειτουργικές μεθόδους διαχείρισης δεδομένων, οντολογίας, on-chain and off-chain data και knowledge and information management.
Το ONTOCHAIN θα υποστηρίξει πανεπιστημιακά στελέχη, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και φυσικά πρόσωπα που εστιάζουν στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη, στον πειραματισμό και στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών Blockchain και Distributed Ledger, εφαρμόζοντας καινοτόμες προτάσεις που στοχεύουν στη διατήρηση της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας των πληροφοριών και του περιεχομένου.
Σημειώνεται ότι μέσω του έργου τα 4,2 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στις ομάδες ONTOCHAIN μέσω τριών διαδοχικών ανοιχτών προσκλήσεων έρευνας και καινοτομίας. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα υποστηρίξει τη δράση με τρεις θεματικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει στην Ευρώπη τα επόμενα 2 έτη. H πρώτη ανοιχτή πρόσκληση ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα https://ontochain.ngi.eu, με καταληκτική ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2021.