Μετά τις εκλογές – αφού δεν υφίσταται τώρα Βουλή – θα συζητηθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει αύξηση κατωτάτων ορίων συντάξεων του ΙΚΑ, με στόχο τη μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε χαμηλές και άλλες συντάξεις καθώς και ανάμεσα στις παλαιές και νέες. Τα κατώτατα όρια συντάξεων θα προσαυξάνονται 15% για τη σύζυγο και 10% για κάθε παιδί. Ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Καββαδίας δήλωσε επίσης ότι το ΙΚΑ κάνει προγραμματισμό για 20 χρόνια και μελετά τη χορήγηση υποτροφιών στους γιατρούς του για σπουδές στο εξωτερικό. Επίσης το Ιδρυμα επιδιώκει να κτίσει τα δικά του ιατρεία στις μεγάλες πόλεις, προς την κατεύθυνση δε αυτή έχει ήδη γίνει σημαντική πρόοδος.

Παρακολουθούνται

οι καθηγητές ιδιωτικών

Και σε τρίτο ιδιωτικό σχολείο λειτουργεί σύστημα «ντικταφόν» (ενδοσυνεννοήσεως) για την παρακολούθηση – όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών – του έργου του διδακτικού προσωπικού. Επίσης, ένα τέταρτο έχει στις πόρτες των τάξεων μικρά παραθυράκια, από τα οποία ελέγχεται η «συμπεριφορά» των εκπαιδευτικών κατά την ώρα της διδασκαλίας. Ο Σύλλογος καλεί το υπουργείο Παιδείας να πάρει όλα τα μέτρα ώστε η άσκηση του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών να γίνεται ελεύθερα και ανεπηρέαστα.

Ο «Πόλεμος των άστρων»

– 1.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ

ΚΕΡΔΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Ρεκόρ εισπράξεων καταρρίπτει στις Ηνωμένες Πολιτείες η νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Ο πόλεμος των άστρων», αποφέροντας περίπου 1 εκατομμύριο δολλάρια την ημέρα στους παραγωγούς της. Μπροστά σε ένα τέτοιο κινηματογραφικό φαινόμενο, κάθε κριτική σκέψη τείνει να καταργηθεί και αφήνεται κανείς να παρασυρθεί από τις πράγματι μεγάλες αρετές της ταινίας: την τέλεια τεχνική, την απλότητα της πλοκής, τα εκπληκτικά οπτικά και ηχητικά «εφφέ», που συνθέτουν μια πραγματικά φαντασμαγορική εικόνα του μέλλοντος. Ενός μέλλοντος όπου οι περιπέτειες, οι συνωμοσίες και οι πόλεμοι διεξάγονται με διακριτικό τρόπο.