Ο Μέλο Περέιρα δεν σταματά ούτε στις τελευταίες του μέρες στα μέρη μας να… τρελαίνει κόσμο και κοσμάκη με τους ορισμούς που κάνει. Ακόμα και στα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ, ακόμα και σε παιχνίδια που δεν θεωρούνται ως τα «ματς της αγωνιστικής», ο Πορτογάλος συνεχίζει να κάνει τα… δικά του. Και να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Και άντε φίλοι μου να καταλάβω ότι μπορεί ο Περέιρα να μη θεωρεί το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, το «αιώνιο» ντέρμπι, ως το πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής. Αντε να… πιστέψω πως δεν έβαλε ξένο διαιτητή γιατί δεν βλέπει βαθμολογικό ενδιαφέρον λόγω του ότι ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός δεν έχει στόχους.

Ομως εδώ γίνονται πραγματάκια όσον αφορά τα άλλα δύο παιχνίδια της αγωνιστικής. Κι εκεί ο πορτογάλος αρχιδιαιτητής μοιάζει να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Διότι η δεύτερη θέση είναι ορθάνοιχτη. 59 βαθμούς η ΑΕΚ, 59 βαθμούς ο ΠΑΟΚ. Και πέντε αγωνιστικές να απομένουν, με ντέρμπι ανάμεσά τους στην Αθήνα.

Τι πρέπει να γίνει σε αυτά τα πέντε παιχνίδια; Να παίζουν επί ίσοις όροις και οι δύο ομάδες. Αν ο ένας έχει έλληνες διαιτητές, να έχει και ο άλλος. Αν ο ένας έχει ξένους διαιτητές, να έχει και ο άλλος. Διαφορετικά δεν υπάρχει καμία ισονομία. Οχι πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον Μέλο Περέιρα και τους υπόλοιπους ακριβοπληρωμένους. Η ισονομία είναι άγνωστη λέξη όταν υπάρχει ο ΠΑΟΚ στη μέση.

Αλλά θα περιμέναμε να κρατούνται τα προσχήματα. Τι έκανε λοιπόν ο Μέλο; Πάνω που η μάχη της δεύτερης θέσης φούντωσε για τα καλά, στέλνει ξένο διαιτητή στο Αρης - ΑΕΚ και Ελληνα στο ΟΦΗ - ΠΑΟΚ.

Και όχι… όποιον κι όποιον Ελληνα, αλλά τον Κουμπαράκη του συνδέσμου Ξάνθης! Εναν Βορειοελλαδίτη, δηλαδή, από έναν σύνδεσμο η ομάδα του οποίου ανήκει στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, βάσει αποφάσεων των δικαστηρίων.

Ξένος διαιτητής στο Αρης - ΑΕΚ, ο Κουμπαράκης στο ΟΦΗ - ΠΑΟΚ. Να το λες και να… ντρέπεσαι. Κι όμως, ο Μέλο Περέιρα όχι μόνο δεν ντρέπεται, αλλά κάνει… επίδειξη δύναμης λίγο πριν πει το «αντίο».