Ελάχιστοι δικαιούνται να αμφισβητήσουν πως ο ΠΑΟΚ εδώ και κάποιες εβδομάδες δεν πατούσε καλά. Ο δε αποκλεισμός από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ και τα απόνερα αυτού, ταρακούνησαν αρκετούς στην Τούμπα. Εδώ, δεν μπορεί να μη συμπεριλάβει κάποιος και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ωστόσο, μάλλον θα ήταν το ίδιο άδικο να αρνηθεί κάποιος πως ο Δικέφαλος διαθέτει στο ρόστερ του ορισμένους κλασάτους ποδοσφαιριστές. Ναι, αυτή τη στιγμή δεν είναι η καλύτερη σε απόδοση ομάδα, καθόσον ο Ολυμπιακός μοιάζει να διαθέτει ανώτερη οργάνωση και αυτοματισμούς όταν επιτίθεται. Ο ΠΑΟΚ όμως στηρίζεται και καλά κάνει, στα βαριά χαρτιά που διαθέτει.

Παράδειγμα πρώτο: ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, το θέλει ή δεν το παραδέχεται ο οποιοσδήποτε, είναι ο κορυφαίος στράικερ στο πρωτάθλημα. Δεν συμμετέχει πολύ στην ανάπτυξη, δεν κόβει ούτε ανοίγει διαδρόμους, αλλά τη δουλειά την κάνει. Είτε με μία επαφή κοντά στα δίχτυα, είτε όταν εξαπολύει κεραυνούς με τα δυνατά πόδια που έχει. Το είδαμε και χθες στη Λιβαδειά, όταν σε χρονικό σημείο καίριο, με βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο «παράθυρο» και ουσιαστικά αποφάσισε για το ματς. Θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έγινε… Φαν Μπάστεν, αλλά σε μικρογραφία τέτοιο ήταν το γκολ του ολλανδού επιθετικού το μακρινό καλοκαίρι του ’88. Σουτ από την άκρη της περιοχής και στο απέναντι «Γ». Ο Πρίγιοβιτς για τα δεδομένα του εγχώριου πρωταθλήματος, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Παράδειγμα δεύτερο:ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι θέμα συζήτησης στην Τούμπα, καθόσον  ελάχιστοι μπορούν να βεβαιώσουν αν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ την καριέρα του. Ζητεί χρήματα που τα σκέφτονται και δεν είναι μυστικό πως τον έχουν φευγάτο από την ομάδα που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Ο μέσος, πάντως, γνωρίζει τα μυστικά της μπάλας όσο λίγοι και το απέδειξε στην επέλασή του για το δεύτερο γκολ της ομάδας του Λουτσέσκου. Εκει, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν λες και έπεσαν οι τίτλοι του τέλος σε ένα παιχνίδι που ορισμένοι το ήθελαν και δύσκολο για τους πρωτοπόρους της Λίγκας.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν χρειάζονται και πολλά. Σοβαρότητα αρχικά. Καλή ανάλυση των δεδομένων της διοργάνωσης. Εμπειρία και πάθος για τον πρωταθλητισμό. Και κυρίως, μονάδες που ξεχωρίζουν και έχουν τη δυνατότητα με κάποιες απλές για τους ίδιους κινήσεις να κρίνουν την τύχη ενός παιχνιδιού. Το είδαμε άλλωστε και στη Λιβαδειά, όπως και σε αρκετά ματς του ΠΑΟΚ τούτη τη σεζόν.