Νεκρός εντοπίστηκε την Πέμπτη στον Γαλλικό Ποταμό ο άνδρας που αγνοούνταν από την Τετάρτη στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης.

Μετά από μαραθώνιες έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο άτυχος 50χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο ποτάμι.

Τον άνδρα είχε δει διερχόμενος μέσα στον Γαλλικό Ποταμό το απόγευμα της Τετάρτης και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Δεν έχει διευκρινιστεί πώς βρέθηκε μέσα στο ποτάμι, το οποίο έχει φουσκώσει από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Στο Κιλκίς

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ΙΧ στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, προερχόμενο από τα Σκόπια, έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο στο Κιλκίς. Ο ένας από τους δύο παρασύρθηκε και την Πέμπτη εντοπίστηκε νεκρός.

Υπερχείλιση χειμάρρων

Η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο έλεος της κακοκαιρίας, που έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων υπερχείλιση χειμάρρων και διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία δέχθηκε πάνω από 110 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκληθεί επίσης καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Από χθες υπάλληλοι του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν τις αυτοψίες σε πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, προκειμένου να καταγράψουν το μέγεθος των καταστροφών.