ΣΤΟ ΞΗΛΩΜΑ της διοίκησης του ΟΣΕ προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Η αποχώρηση- έκπληξη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ- που είχε διοριστεί από τον πρώην υπουργό Μεταφορών κ. Κωστή Χατζηδάκη- κ. Γιώργου Γιαννούση, έγινε την Παρασκευή, την ώρα που ο ίδιος είχε συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της συγχώνευσης της Εταιρείας Διαχείρισης Σιδηροδρομικών Υποδομών (ΕΔΙΣΥ) στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γιαννούσης δεν είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τη ΔΑΚΕ ΟΣΕ, η οποία το τελευταίο διάστημα του είχε «επιτεθεί» με ανακοινώσεις. Τη θέση του αναλαμβάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΗΛΠΑΠ κ. Κωστής Μαγούλας.

«Με επιτυχία…»

«Με απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη μετά την ολοκλήρωση τού πρώτου μεταρρυθμιστικού κύκλου, αντικαθίσταται ο διευθύνων σύμβουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας», επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση μεταρρύθμισης τού ΟΣΕ.

Ο νέος οργανισμός περιλαμβάνει τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνεται ανεξάρτητη εταιρεία εκμετάλλευσης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, «με νομοθετική πρωτοβουλία που πρόκειται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, θα καλύπτονται πλήρως τα 380 εκατομμύρια των οφειλών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που γίνεται με τη συμμετοχή του Δημοσίου».