Ο Λαμίν Γιαμάλ αποτελεί το σημείο αναφοράς της εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ 2026 και πλέον ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη πρόκληση των νοκ άουτ αγώνων απέναντι στην Αυστρία.
Λίγο πριν από τη σημαντική αναμέτρηση με τους Αυστριακούς για τη φάση των «32», ο νεαρός αστέρας της Ισπανίας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «El Larguero», όπου αναφέρθηκε σε στιγμές από τα παιδικά του χρόνια και την πορεία που τον οδήγησε στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Οι δηλώσεις του Γιαμάλ:
#VsSportsSomos26 | “Me sorprendió mucho..” 🗣️
Lamine Yamal, figura de España, se refirió al nivel de competencia en la Copa del Mundo y se mostró sorprendido por lo hecho por Paraguay ante Alemania.
Vía: El Larguero-Cadena Ser. #Mundial2026 #Albirroja pic.twitter.com/CMuXIFQWVe
— Vs Sports (@SomosVsSports) July 1, 2026
Αρχικά, αναφέρθηκε στο επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στην Αυστρία: «Θα τα δώσω όλα, θέλω να κερδίσω και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα καταφέρω». Έπειτα, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την αποδοχή του κόσμου, καθώς κατά την άφιξή τους σε ξενοδοχείο, αρκετοί ήταν αυτοί που περίμεναν την αποστολή για φωτογραφίες και αυτόγραφα: «Την πρώτη φορά θα σταματήσω πάντα, αλλά πολλές φορές είναι τα ίδια άτομα. Πρέπει, όμως, να ξέρεις πώς να το διαχειρίζεσαι. Δεν πρέπει να εκνευρίζεσαι. Ξέρω ποιος είμαι και ξέρω ότι είναι φυσιολογικό».
Μετά από αυτή την ερώτηση, ένας άλλος δημοσιογράφος θέλησε να αναφερθεί στην πίεση που δέχεται ο Γιαμάλ ως ένας 18χρονος ποδοσφαιριστής. Ο Ισπανός απάντησε: «Όντας σταρ, δεν ξέρω αν πρέπει να είναι πολύ εύκολο για ένα παιδί. Βαθιά μέσα σου, είσαι σχεδόν άντρας λόγω της ωριμότητας που αποκτάς, αλλά είσαι μόνο 18».
Ο Γιαμάλ έπειτα συγκίνησε με τα όσα είπε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και την καθημερινή μάχη που έδιναν οι γονείς του για να τον μεγαλώσουν: «Ποτέ δεν άσκησα τέτοια πίεση στον εαυτό μου. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποφέρει περισσότερο. Η μητέρα μου με γέννησε όταν ήταν 16 ετών, και αυτή είναι πραγματική πίεση. Μετά ο πατέρας μου έπρεπε να βγει έξω και να κάνει τη δουλειά, μαζεύοντας πράγματα από τον δρόμο για να φέρει φαγητό στο σπίτι. Αυτή είναι πραγματική πίεση. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να παίζω και να κάνω τον Ισπανό λαό χαρούμενο».







