Νέα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη και κυρίως σε περιοχές στο Νομό Ηρακλείου, με επίκεντρο και πάλι τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έρευνες σε σπίτια ελεγχόμενων για την υπόθεση.

Όπως αναφέρει το Cretalive, oι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη διεξάγονται υπό την εποπτεία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου , έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές ατόμων στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις – 43χρονος εμπλέκεται και στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο μεταξύ όπως αναφέτρει το neakriti.gr,  σήμερα (25/5) αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη μεγάλη υπόθεση των δύο φερόμενων εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει σοβαρές κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλες παραβάσεις.

Την ίδια ώρα, αναβολή για την Παρασκευή 28 Μαΐου πήρε η εκδίκαση της ξεχωριστής υπόθεσης που αφορά έναν 43χρονο άνδρα από τα Ζωνιανά, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση σχετική με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις.

Η σύλληψη του 43χρονου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, που έλαβαν χώρα σε περιοχές του Ηρακλείου, του Μαλεβιζίου, της Χερσονήσου και των Ζωνιανών.

Η υπόθεση αφορά ξεχωριστή δικογραφία, που διαχωρίζεται από τη βασική έρευνα για εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών, και σχετίζεται με παράνομες επιδοτήσεις. Ο δράστης κατηγορείται ότι δήλωνε μεγαλύτερο αριθμό αιγοπροβάτων από το πραγματικό ύψος του ζωικού κεφαλαίου που βρισκόταν στην ιδιοκτησία του, ενώ φέρεται να είχε ζητήσει από συγγενείς και γνωστούς να μεταφέρουν ζώα, για την επιβεβαίωση του δηλωθέντος αριθμού από τον ίδιο σε περίπτωση ελέγχου.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη απόφαση ή προσδιορισμός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που να αποτυπώνει τη συγκεκριμένη οικονομική ζημία ή να τεκμηριώνει πλήρως το ύψος της φερόμενης απάτης που αποδίδεται στον 43χρονο σε σχέση με τις επιδοτήσεις

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
0 /50
0 /2000
YouTube thumbnail