Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σιγκέρου Ισίμπα ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του ύστερα από λιγότερο από έναν χρόνο στον πρωθυπουργικό θώκο, περίοδο κατά την οποία το κόμμα του έχασε την απόλυτη πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου της χώρας.
“Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου στην προεδρία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος“, δήλωσε αναφερόμενος στο κυβερνών κόμμα του οποίου ο αρχηγός γίνεται ντε φάκτο ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιαπωνίας.
Πολιτικές ζυμώσεις στην Ιαπωνία μετά τις εκλογές
Το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί νέο τοπίο στη ιαπωνική πολιτική σκηνή, καθώς ο περιορισμός της κυριαρχίας της κυβερνητικής συμμαχίας σηματοδοτεί μεταβατική περίοδο και εντατικές διαβουλεύσεις για το μέλλον της διακυβέρνησης. Όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, η απόφαση του Ισίμπα να αποχωρήσει αντιμετωπίζεται ως μια κίνηση για να αποφευχθούν εσωκομματικές συγκρούσεις, αφού με την παραμονή του στην ηγεσία θα ήταν πιθανό να πυροδοτηθούν έντονες διαφωνίες.
- Ισραήλ: Μετά τα κοράκια τεράστιο σμήνος από μέλισσες εφόρμησε σε… εμπορικό κέντρο – Έτρεξε πάλι ο κόσμος να προστατευτεί
- Αίγιο: Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Αναζητούνται πέντε ακόμη άτομα για την ίδια υπόθεση
- Πατέρας πήγε με τον 12χρονο γιο του για μπάνιο σε παραλία της Βάρκιζας και καταπλακώθηκαν από… χώματα






