Ναι ρε τεράστιε! Ναι ρε Μιλτάρα! Τι τους έκανες αγόρι μου; Απίθανος, μοναδικός, απλά ασταμάτητος ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του και κατέκτησε την Ρώμη. Ο Τεντόγλου βρέθηκε σε εκπληκτικό βράδυ στον τελικό του μήκους, διέλυε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μέχρι το απόλυτο.

Το 8,65μ. στην πέμπτη του προσπάθεια (το επανέλαβε και στην έκτη ο απίθανος), το οποίο δεν του έδωσε απλά το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτό το είχε ήδη πάρει, αλλά αποτέλεσε και την κορυφαία επίδοση της καριέρας του αφήνοντας πίσω το 8.60μ. που είχε μέχρι σήμερα.

Εκεί όπου φυσικά θα είναι το απόλυτο φαβορί για ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο και ποιος ξέρει; Ίσως μας επιφυλάσσει νέο ρεκόρ αφού όριό του είναι μόνο ο ουρανός.

O Τεντόγλου φανέρωσε τις διαθέσεις με το… καλησπέρα, καθώς στο πρώτο του άλμα «προσγειώθηκε» στα 8,42μ., σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη πήδηξε πολύ πίσω από τη βαλβίδα βελτιώνοντας τη δική του καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο κατά επτά εκατοστά (8,49!).

Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου έπεσα στα 8,45μ., ενώ στο πέμπτο έσπασε όλα τα… ρεκόρ με 8,65μ.! Αυτή η επίδοση μάλιστα ήταν ένα εκατοστό πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας.

Στο έκτο και τελευταίο άλμα προσπάθησε να το σπάσει και αυτό, αλλά πήδηξε ξανά στα 8,65μ.