Σχολικό λεωφορείο ενεπλάκη σε δυστύχημα που σημειώθηκε στη Μελβούρνη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 65χρονος οδηγός και να τραυματιστούν οι μαθητές.

Το βαρύ όχημα για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους έφυγε από τον δρόμο και προσέκρουσε σε δέντρο στις 3:30 το απόγευμα, τοπική ώρα. Στο λεωφορείο επέβαιναν 32 παιδιά, τα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ μόνο ένα έφερε σοβαρά τραύματα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Assumption College τον οποίο επικαλείται η Daily Mail, «κάποιοι μαθητές είχαν ελαφριά τραύματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες που έφτασαν στο σημείο. Όλα τα παιδιά αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους σήμερα το βράδυ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι προσφέρεται στους μαθητές και στις οικογένειές τους ψυχολογική και κάθε άλλη υποστήριξη, ενώ τόνισε ότι το σχολείο ενημέρωσε άμεσα τους γονείς για το συμβάν ενώ στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν και μέλη του προσωπικού.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό το δυστύχημα» πρόσθεσε.

Σπάσαμε τα παράθυρα με σφυρί

Μεταξύ εκείνων που έφτασαν πρώτοι στο σημείο ήταν και ένας άνδρας ονόματι Colby που όπως δήλωσε στην Herald Sun βοήθησε στη διάσωση δεκάδων μαθητών.

«Όταν έφτασα εκεί εγώ και ένας άλλος τύπος πηδήξαμε από το παράθυρο και βοηθήσαμε τα παιδιά να βγουν έξω, αλλά δεν ήμουν σίγουρος για τον οδηγό του λεωφορείου».

Και πρόσθεσε: «Σπάσαμε ένα από τα μπροστινά παράθυρα έκτακτης ανάγκης με το σφυρί, φέραμε μια σκάλα και τους βοηθήσαμε να βγουν από την οροφή του λεωφορείου».