Βρέθηκε το ελικόπτερο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Reuters.

Όπως αναφέρουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι ανακαλύφθηκε από ομάδες έρευνας και διάσωσης, ενώ δεν έχει διευκρινίσει πού βρέθηκε, ή αν έχουν εντοπιστεί κάποιοι επιζώντες.

Νωρίτερα είχε γίνει επαφή με έναν επιβάτη και ένα μέλος του  πληρώματος που επέβαιναν στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι  και τον υπουργό Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Το ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος, και οι διασώστες προσπαθούσαν να φθάσουν στο σημείο του συμβάντος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, στρατιωτικοί αξιωματούχοι που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο που συνετρίβη την το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι διασώστες αντιμετωπίζουν πυκνή ομίχλη και υπερβολικό κρύο καθώς η νύχτα προχωράει στο Ιράν.

Το Ιράν ζήτησε τη συνδρομή της Άγκυρας

Το Ιράν φέρεται να ζήτησε τη συνδρομή της ‘Αγκυρας για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε σχέση με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί και Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, όπως μετέδωσε το CNN Turk επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Λίγο νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Παρακολουθούμε με λύπη τις εξελίξεις σχετικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε με το ελικόπτερο στο Ιράν σήμερα (19 Μαΐου).

»Ελπίζουμε ότι οι Ιρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, είναι ασφαλείς και υγιείς και μεταφέρουμε τις ευχές μας για περαστικά στον αδελφό ιρανικό λαό.

»Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την παροχή κάθε είδους υποστήριξης στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης».

Η Ντόχα προσφέρει κάθε μορφή υποστήριξης στις επιχειρήσεις εντοπισμού

Το Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμο να παράσχει «κάθε μορφή υποστήριξης» στις επιχειρήσεις έρευνας του Ιράν μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στη Ντόχα.

Η Μόσχα είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ιράν

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στο Ιράν σε σχέση με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο της χώρας, του Εμπραχίμ Ραϊσί, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια για την αναζήτηση του ελικοπτέρου η τύχη του οποίου αγνοείται και τη διερεύνηση των αιτίων του συμβάντος», μετέδωσε το RIA επικαλούμενο δήλωση της εκπροσώπου της ρωσικής διπλωματίας.