Η Αμερικανίδα ηθοποιός Έμα Στόουν δήλωσε σήμερα στις Κάννες ότι ο αγαπημένος της σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος -με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και πολύ καιρό και κέρδισε ένα Όσκαρ για την ταινία του «Poor Thinks» (Χαμένα Κορμιά)- είναι κατά κάποιον τρόπο… η μούσα της και όχι το αντίστροφο.

«Είναι η μούσα μου», δήλωσε χαμογελώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ταινία «Kinds of Kindness» (Ιστορίες Καλοσύνης) που μετέχει στο διαγωνιστικό σκέλος του 77ου Φεστιβάλ των Καννών.

Οι δύο προηγούμενες ταινίες που γύρισε ο Γιώργος Λάνθιμος με την Έμα Στόουν, «Η Ευνοούμενη» και «Χαμένα Κορμιά», σημείωσαν επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες και αύξησαν σημαντικά τη δημοτικότητα του Έλληνα σκηνοθέτη στο Χόλιγουντ.

Η ταινία «Ιστορίες Καλοσύνης» σηματοδοτείται από την επιστροφή σε έναν πιο δύσκολο κινηματογράφο, καθώς και σε σκηνές σεξ και βίας. Αλλά το να γυρίζει τέτοιου είδους σκηνές δεν ενοχλεί την Έμα Στόουν. «Νιώθω εξαιρετικά άνετα» στα πλατό του Γιώργου Λάνθιμου, «έχω την εντύπωση ότι μπορώ να κάνω τα πάντα μαζί του», δήλωσε η ηθοποιός. «Τον εμπιστεύομαι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη».

Περήφανη φεμινίστρια

«Είμαι φεμινίστρια», είπε η ηθοποιός του «La La land» όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Εάν αυτό είναι ακτιβισμός ή όχι; Αυτό ακριβώς είναι που έχει νόημα για μένα».

Όταν η Στόουν επιλέγει μια ταινία, είναι γιατί θεωρεί «τους χαρακτήρες ενδιαφέροντες, τα πάντα ενδιαφέροντα, και είναι γιατί κάτι που θέλει να εξερευνήσει», τόνισε.