Μαζική είναι η έξοδος για το Πάσχα με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών Κορίνθου.

Στην Αττική οδό από κόμβο Κηφισίας και σε όλο το μήκος της μέχρι την έξοδο Ελευσίνας και στην λεωφόρο Αθηνών από Χαϊδάρι μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

Το μποτιλιάρισμα συνεχίζεται από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Μέγαρα.

Καθυστερήσεις και στην άνοδο του Κηφισού από Περιστέρι μέχρι μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας πάνω από 84 χιλιάδες οχήματα έφυγαν από την Αττική χθες, Μεγάλη Πέμπτη και ειδικότερα 49.300 αυτοκίνητα πέρασαν από την Αθηνών-Κορίνθου και 35.009 από την Αθηνών-Λαμίας. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 45.547 οχήματα και 34.765 προς Λαμία.

Εν τω μεταξύ, μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Αττική Οδό, μετά τον κόμβο Κύμης έως την έξοδο Ελευσίνας.

Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα πλοία

Εν τω μεταξύ, με πληρότητα που αγγίζει το 100% θα αναχωρήσουν και σήμερα τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα Μ. Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Όπου φύγει – φύγει

Την ίδια στιγμή, τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων παρουσιάζουν πληρότητες που «αγγίζουν» το 100%.

Ειδικότερα, αυξημένη είναι η κίνηση στα ΚΤΕΛ για δρομολόγια σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερρίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Αυξημένη κατά 20% είναι η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων σε σχέση με πέρυσι. Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένα 250 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 50 είναι έκτακτα, και το Μεγάλο Σάββατο 180 δρομολόγια.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.