Τις πρώτες στιγμές μετά τη δολοφονία της άτυχης Κυριακής Γρίβα και την ασυνεννοησία που επικρατούσε στην Ελληνική Αστυνομία αποτυπώνει ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο, από τη συνομιλία μεταξύ αρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων και του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης.

Στο ντοκουμέντο, ακούγεται ο αρχιφύλακας να ζητά να ειδοποιηθεί άμεσα μια ομάδα με τουρνικέ ή κάποιο ασθενοφόρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα της κοπέλας που είχε πέσει αιμόφυρτη στο έδαφος, λίγα μέτρα μακριά από τη σκοπιά του αστυνομικού τμήματος.

Δείτε το διάλογο:

  • Αρχιφύλακας: Ναι συνάδελφε, από ΑΤ Αγίων Αναργύρων, έχουμε μαχαιρωμένο άτομο έξω από τη σκοπιά
  • Τηλεφωνήτρια: Είναι συνάδελφος;
  • Αρχιφύλακας: Όχι γυναίκα είναι, πολίτης είναι, μήπως να έρθει κάποια ομάδα με ασθενοφόρο ή τουρνικέ…
  • Τηλεφωνήτρια: Έγινε κάτι απ’ έξω;
  • Αρχιφύλακας: Ναι απ’ έξω δεν ξέρουμε τι έχει γίνει
  • Τηλεφωνήτρια: Έγινε, θα ενημερώσω

Όπως φαίνεται από τη συνομιλία, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβη, καθώς βγήκαν στο μπαλκόνι μετά τις φωνές που ακούστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Κυριακή είχε ζητήσει βοήθεια από την αξιωματικό ασφαλείας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, η οποία την προέτρεψε να καλέσει το «100».

Από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής, η τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης ρωτά επίμονα να μάθει αν έχει τραυματιστεί αστυνομικός, καθυστερώντας να ενημερώσει άμεσα τις ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. που θα μπορούσαν να σπεύσουν άμεσα στο σημείο της τραγωδίας.