Ήξερες πώς τόσο καιρό κάνεις λάθος στον τρόπο που μαγειρεύεις μακαρόνια με κιμά; Κι όμως, ένας Ιταλός σεφ αποκαλύπτει την σωστή εκτέλεση της συνταγής για ένα τέλειο ιταλικό πιάτο Bolognese.

Σύμφωνα με την Mirror, ο σεφ Roberto Bassi ανέφερε πως το πρώτο λάθος είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε ταλιατέλες ως το ζυμαρικό μας. Έπειτα είπε ότι πολύ σημαντικό είναι και η ποσότητα λαχανικών και κρέατος που χρησιμοποιούμε για τον κιμά.

Το σωστό ζυμαρικό

Τα σπαγγέτι χρησιμοποιούνται σε σάλτσες με βάση την κρέμα ή το λάδι, όπως για παράδειγμα η καρμπονάρα ή η μακαρονάδα aglio e olio.

Στην Ιταλία υπάρχουν περίπου 250 με 300 διαφορετικοί τύποι ζυμαρικών. Ο καθένας έχει την δική του χρήση και συνδυάζεται με διαφορετική σάλτσα.

Το tip του Ιταλού σεφ 

«Προσθέτουμε λάδι στο νερό όταν μαγειρεύουμε και ξεπλένουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με νερό. Εάν χρησιμοποιείται ζυμαρικά υψηλής ποιότητας απελευθερώνεται μονάχα μικρή ποσότητα αμύλου, γεγονός που εμποδίζει τα ζυμαρικά να κολλήσουν μεταξύ τους. Ξεπλένοντας τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σας αφαιρείτε την ελαφριά επικάλυψη αμύλου που βοηθά τα ζυμαρικά να δέσουν με τη σάλτσα», είπε.

Άρα το κόλπο είναι να επιλέξετε ταλιατέλες, καλό κρέας και σωστή αναλογία λαχανικών.

Βήμα προς βήμα για τα τέλεια μακαρόνια με κιμά:

  • Σοτάρετε τα λαχανικά της επιλογής σας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Προσθέστε το κρέας (μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμάς παραδοσιακά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο βόειο κρέας αν προτιμάτε)
  • Ροδίζουμε καλά και ομοιόμορφα το κρέας (αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα)
  • Ρίξτε κρασί για να μαζέψετε την καραμελωμένη ζάχαρη στον πάτο του τηγανιού που απελευθερώνεται από το κρέας κατά το μαγείρεμα
  • Τέλος, προσθέστε το καρύκευμα της επιλογής σας μαζί με πολτό ντομάτας, νερό ή ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε το να βράσει απαλά για μερικές ώρες.