Έγγραφες εξηγήσεις καλούνται να δώσουν οι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων σχετικά με το τι έγινε το βράδυ της 1ης Απριλίου, όταν η Κυριακή Γρίβα βρέθηκε εκεί για να ζητήσει βοήθεια επειδή φοβόταν τον πρώην σύντροφό της.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε πέντε ημέρες στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ, για τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες τους, που είχαν ως αποτέλεσμα η 28χρονη να δολοφονηθεί τελικά από τον 39χρονο δίπλα στο φυλάκιο του Τμήματος.

Την ίδια ώρα, αναμένονται και τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που έχει διατάξει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, η οποία θα αφορά τόσο τους αξιωματικούς του Α.Τ, όσο και τον αστυνομικό στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών θα ζητήσει η οικογένεια της 28χρονης

Σημειώνεται ότι σήμερα (12/4) η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα θα δηλώσει στην 25η τακτική ανακρίτρια παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την πληρεξούσια δικηγόρο Έλενα Τζούλη, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος «κατά το στάδιο της ανάκρισης θα διερευνηθεί και το έγκλημα της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως, σε βάρος όσων κρατικών οργάνων ευθύνονται για την στυγνή δολοφονία».

Στο ίδιο πλαίσιο, θα υποβληθούν αιτήματα σε όλες τις συναρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης κατά παντός υπευθύνου.

Αρνείται να συνεργαστεί με τους γιατρούς ο 39χρονος

Εν τω μεταξύ, ο δολοφόνος της 28χρονης, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στις φυλακές, συνεχίζεται να δρουρείται από τέσσερις αστυνομικούς, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ο 39χρονος γυναικοκτόνος, μετά την αποσωλήνωσή του στο «Αττικόν» εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκτιμήσει την κατάστασή του, αφού ο δράστης επέδειξε πλημμελή συνεργασία και απαντούσε στις ερωτήσεις μονολεκτικά ή με νοήματα.

Ο ίδιος αρνείται να συνεργαστεί με τους γιατρούς, ενώ παραμένει δεμένος με ιμάντες στο κρεβάτι του, καθώς έχει ήδη κάνει ζημιές στο δωμάτιο.

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές

Η τοξικολογική εξέταση του δράστη έδειξε ότι, εκτός από χάπια και αλκοόλ, τα οποία είχαν αναφερθεί αρχικά, είχε κάνει χρήση και κοκαΐνης αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών πριν από το έγκλημα.

Ωστόσο, ειδικοί εξηγούν ότι παρά το προαναφερόμενο κοκτέιλ των ουσιών, ήταν απόλυτα λειτουργικός και απόλυτος γνώστης του τι ακριβώς έκανε. «Κατανάλωσα κρασί και ουσίες», είπε στην απολογία του ο δολοφόνος της Κυριακής, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι ουσίες.

Ο 39χρονος βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνες, κανναβινοειδή, κοκαΐνη, οπιούχα και βαρβιτουρικά.

Στις βενζοδιαζεπίνες που αντιστοιχούν σε αγχολυτικά – ηρεμιστικά χάπια, η συγκέντρωση που εντοπίστηκε ήταν εξαιρετικά υψηλή.

«Δεν αποκλείεις έναν άνθρωπο, ανεξάρτητα από το τι έχει κάνει»

«Αυτό που έχει σημασία είναι τα άτομα αυτά, ανεξάρτητα αν έχουν τα ψυχιατρικά τους, θα πρέπει να τιμωρούνται. Δεν μπορείς να σκοτώνεις ανθρώπους έτσι ξαφνικά», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σχετικά με την παραμονή του στο Τζάνειο σημειώνει πως «δεν είναι τόσο εύκολα. Αυτός επιμένει ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά. Μπορεί ο γιατρός να λέει ότι βάση του φακέλου, βάση του ιστορικού, η διάγνωση είναι αυτή, αλλά αν ο ίδιος συνεχίζει να λέει ότι δεν είναι καλά, δεν είναι τόσο εύκολο να τον πάρεις. Θα πρέπει να μπει η τελική διάγνωση και μετά».

Όπως λέει η ίδια: «δεν μπορείς έναν άνθρωπο να τον αποκλείσεις, ανεξάρτητα από το τι έχει κάνει. Τον κοιτάς σαν άρρωστο, όχι σαν εγκληματία. (…) Είναι ιατρικό θέμα, θα το διαχειριστούν και θα αποφασίσουν».