Ένα μαρτύριο ζούσε στα χέρια του 39χρονου δράστη της γυναικοκτονίας, η 28χρονη Κυριακή, καθώς την παρακολουθούσε συνέχεια όπως αποκαλύπτουν οι συγγενείς και φίλοι της άτυχης κοπέλας που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του πρώην συντρόφου της έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Η θεία της 28χρονης αποκάλυψε ότι ο 39χρονος ήταν ένας χειριστικός άνθρωπος που δεν άφηνε την Κυριακή ούτε να βγαίνει από το σπίτι ακόμα και για να πάει στους γονείς της, ενώ όπως είπε της επέβαλλε και τι θα φορέσει.

«Ο 39χρονος δεν ήθελε η Κυριακούλα να βγαίνει μόνη της. Δεν μπορούσε να πάει ούτε στους γονείς της μόνη της. Της έλεγε ‘αν δεν πάμε μαζί, δεν θα πας στη μαμά σου, άμα δεν πάμε μαζί δεν θα πας στον μπαμπά σου. Κι άμα δεν θέλουν εμένα, δεν θα θέλουν ούτε κι εσένα’. Και της το είχε επιβάλλει αυτό να το κάνει στους δικούς της ανθρώπους. Και μας έλεγε η Κυριακή ότι άμα δεν έρθει, εγώ δεν θα έρθω. Δεν την άφηνε να φοράει ωραία ρούχα, σαν κοριτσάκι, να ντύνεται κι αυτά, δεν την άφηνε», είπε αρχικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό».

Μάλιστα η θεία περιέγραψε πως ο 39χρονος παρακολουθούσε τη νεαρή κοπέλα, ελέγχοντας το κινητό της τηλέφωνο, καθώς και τα social media, αφού είχε τους κωδικούς της. «Είχε τα πάντα, τους κωδικούς της είχε, τα τηλέφωνα της παρακολουθούσε. Μαζί μιλάγαμε στο messenger και απ’ ότι κατάλαβα αυτός παρακολουθούσε ακόμη και το messenger που μίλαγε μαζί μου. Δηλαδή δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε και η Κυριακή καμιά φορά μου έλεγε ‘δεν είμαι μόνη μου’ και της λέω ‘εντάξει’. Άμα θέλαμε να πούμε κανέναν αστείο μου έλεγε ‘δεν είμαι μόνη μου’», προσέθεσε.

«Τον δικαιολογούσε, δεν μας έλεγε τίποτα»

Ακόμα αποκάλυψε ότι η 28χρονη δεν μιλούσε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές της οποίες βίωνε και δικαιολογούσε τον 39χρονο, ενώ παρόλο που κάποιες φορές είχαν χωρίσει και είχε φύγει από το σπίτι που έμεναν, ο δράστης της έλεγε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του και η νεαρή κοπέλα επέστρεφε.

«Τον δικαιολογούσε, δεν μας έλεγε τίποτα. Επειδή η Κυριακούλα μας δούλευε σκληρά μπορεί αν θα της έλεγε η μάνα της ξέρω ‘γω, ‘Κυριακούλα τι είναι αυτό;’. Μπορεί να της έλεγε ‘μαμά χτύπησα σε μία πόρτα ή με τη σκούπα έδωσα μία και χτύπησα’. Ουσιαστικά εκείνη τον συντηρούσε οικονομικά. Κάποια στιγμή δούλευαν και μαζί. Τον βοήθησε, μπήκανε μαζί σε μία δουλειά, αυτός ήταν οδηγός και η Κυριακούλα μαζί στο συνεργείο. Μία φορά που εκείνος αρρώστησε και δεν μπορούσε να πάει στη δουλειά, δεν πήγε ούτε η Κυριακή. ‘Όχι’, λέει. ‘δεν θα πας κι εσύ γατί μπορεί κάποιος άλλος οδηγός να οδηγήσει το αυτοκίνητο και να σου πιάσει το μπούτι’. Έκατσε αυτός στο σπίτι, θα κάτσει κι η Κυριακή», είπε ακόμα.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες που είχε χωρίσει ήταν πολύ καλά. «Την είδα μια χαρά και της είπα: ‘βρε, Κυριακούλα μου σίγουρα; Γιατί η Κυριακή πάντα έτσι ήταν θα πήγαινε στη μαμά της να μείνει μια εβδομάδα, μετά την έπαιρνε τηλέφωνο αυτός. Της έλεγε, ‘άμα δεν έρθεις θα πεθάνω, θα αυτοκτονήσω και τέτοια…’ Και ξανά πήγαινε μαζί του, έλεγε μαμά εντάξει θα πάω», προσέθεσε.

«Όποτε δεν ερχόταν εκείνος στη δουλειά δεν ερχόταν και η Κική»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και μία πρώην συνάδελφος της 28χρονης από το συνεργείο καθαρισμού που δούλευαν μαζί που αποκάλυψε ότι η 28χρονη κοπέλα δεν πήγαινε πουθενά μόνη της χωρίς την έγκριση του 39ρονου και μάλιστα όταν είχε πάρει αναρρωτική ούτε ο δράστης είχε πάει στη δουλειά.

«Για λίγους μήνες η Κυριακή μαζί με τον δολοφόνο εργάζονταν μαζί σε συνεργείο καθαρισμού, αυτός ως οδηγός κι εκείνη ως προσωπικό καθαριότητας. Ήταν φανερό ότι εκείνος έκανε απόλυτο κουμάντο στην κοπέλα, η οποία για τα πάντα έπρεπε να πάρει για την έγκρισή του. Όταν η Κίκη πήρε αναρρωτική άδεια λόγω ενός χειρουργείου όπως μας είπε, ζήτησε και εκείνος να μείνει στο σπίτι μαζί της και για να τη φροντίζει. Όμως έπρεπε να γυρίσει στη δουλειά και είπε στην αδελφή της Κυριακής να καλύψει το κενό της για να μην χάσει τα λεφτά», είπε αρχικά.

«Γενικά όποτε δεν ερχόταν εκείνος στη δουλειά δεν ερχόταν και η Κική. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι το ‘χειρουργείο’ που έλεγε η Κυριακή αφορούσε τελικά την απώλεια του μωρού της, προφανώς από ξυλοδαρμό. Δεν μου κάνει εντύπωση να το έκανε αυτός, ακόμη και το βλέμμα του ήταν βίαιο. Δεν είχα δει σημάδια στο σώμα της Κυριακής, αλλά η σχέση αυτή ήταν έτσι κι αλλιώς κακοποιητική. Η εγκυμοσύνη της κρατήθηκε κρυφή, όμως κάποια πολύ κοντινά της πρόσωπα, την είχαμε καταλάβει. Η Κυριακή ήταν πολύ κλειστός χαρακτήρας, δεν άνοιγε την καρφιά της, αυτό εκμεταλλεύτηκε ο φονιάς», προσέθεσε.

«Ήταν λίγο περίεργος»

Μιλώντας μία στον ΑΝΤ1 μία συνάδελφος του 39χρονου τον χαρακτήρισε λίγο περίεργο. «Ήταν λίγο περίεργος, αλλά καλός στη δουλειά του. Υπήρχαν φορές που δεν ερχόταν για δουλειά και μία φορά συγκεκριμένα είχε στείλει μήνυμα ότι δεν θα έρθει και μάθαμε μετά από τη μητέρα του ότι κάτι είχε πάρει και είχε πάει στο νοσοκομείο. Παραιτήθηκε από τη δουλειά γιατί έλεγε ότι θα πάει να εργαστεί στα καράβια», είπε αρχικά.

«Ήταν εργατικός και αποτελεσματικός, αλλά περίεργος με τους συναδέλφους του. Είχε πολύ ενέργεια μέσα του που δεν ήταν συμβατή με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Ήθελε να τα κάνει όλα πολύ γρήγορα, κάτι που δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Έμεινε περίπου έναν χρόνο και εργάστηκε ως αποθηκάριος», προσέθεσε.