Xωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα και με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες οι παρελάσεις τόσο στην Αθήνα, όπου έλαβε χώρα η στρατιωτική παρέλαση, όσο και στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Τα μαχητικά F-16 Viper, Rafale, Mirage 2000-5 και F-4E Phantom αλλά και όλα τα άλλα ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας τράβηξαν για μια ακόμα φορά τα βλέμματα όλων στον αττικό ουρανό. Ξεχωριστή στιγμή η πτήση του καταδιωκτικού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Spitfire στο πλευρό ενός F-16 Block 52.

Μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα έδωσαν και αυτή τη χρονιά ένα ηχηρό μήνυμα ακμαίου ηθικού και ικανότητας με τους άρτιους σχηματισμούς τους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σύντομο μήνυμά της μετά το πέρας της παρέλασης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το ηρωικό τους παράδειγμα, η αυταπάρνηση και η γενναιότητά τους μας υπενθυμίζουν, απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας, ότι οι Ελληνες αντλούμε στην ιστορία μας δύναμη από την ενότητα και την ομοψυχία». Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος στάθηκε στο υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων και έδωσε έμφαση «στα συστήματα που υποστηρίζουν το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Ομως, για να επιτελούν το καθήκον τους χρειάζονται ενίσχυση και αυτή η ενίσχυση έρχεται με την υλοποίηση της «Ατζέντας 2030″. Της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους» πρόσθεσε.

Φορώντας τον μπερέ του και έχοντας στον ώμο τυφέκιο G-3A3, ο Στέφανος Κασσελάκης παρέλασε στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας

Ο νεοσύλλεκτος αρχηγός

Στη Θήβα οι πολίτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν να παρελαύνει μπροστά τους στο πλαίσιο στρατιωτικής μονάδας και εν ενεργεία πολιτικός αρχηγός. Ο λόγος για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος, αν και ακόμα δεν έχει ορκιστεί, ζήτησε να παρελάσει μαζί με άλλους νεοσύλλεκτους του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με εμφανέστατα ακμαίο ηθικό, φορώντας τον μπερέ του και έχοντας στον ώμο τυφέκιο G-3A3, παρέλασε στους κεντρικούς δρόμους της βοιωτικής πρωτεύουσας τιμώντας και αυτός την 25η Μαρτίου 1821.