Σε δήλωση του, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν για την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται αμετανόητος και ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοεί όσα υποστηρίζει για τη νέα ημέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Η Ελλάδα γνωρίζει καλά πως ο Ερντογάν προσπαθεί να μας χρησιμοποιήσει προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ και με χώρες της ΕΕ. Γι’ αυτό και σε όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα και fora η χώρα μας πρέπει να αποκαλύπτει την πραγματική πλευρά της Τουρκίας», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος.

Δείτε την ανάρτηση

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν για την Κύπρο

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τούρκος πρόεδρος, αφού χαιρέτησε και συνεχάρη τα μέλη του τουρκικού στρατού που υπηρετούν στη χώρα και στο εξωτερικό, προχώρησε σε εθνικιστικές κορώνες που αφορούν την Κύπρο, κάνοντας μάλιστα λόγο ακόμα και για παρ’ ολίγον γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην «Ειρηνευτική Επιχείρηση» του 1974, 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, μαρτύρησαν.

Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, το λέω αυτό ως παιδί του σήμερα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας».