Στην πληθωρική και ενδιαφέρουσα κατηγορία των SUV, που συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών , εντάσσεται και το νέο SUV της Renault, το Arkana, που προσφάτως ανανεώθηκε ενισχύοντας την παρουσία του στην οικογένεια των μεσαίων μοντέλων. Είναι από τα ευρύχωρα μοντέλα, ενώ η τεχνολογική του αναβάθμιση είναι εμφανής, τόσο σε επίπεδο ψυχαγωγίας όσο και ασφάλειας. Το Arkana επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του συνδυάζοντας  το στυλ ενός coupe SUV  την ευρυχωρία.

Στα νέα του στοιχεία ο ανανεωμένος ψηφιακός πίνακας οργάνων 7” και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τελευταίο, υποστηρίζει δυνατότητες συνδεσιμότητας Android Auto και Apple CarPlay. Πλέον οι αγοραστές στο «φρεσκαρισμένο»  Arkana έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις (Evolution, Techno και Εsprit Alpine) οι οποίες διευκολύνουν σύμφωνα με τη Renault την τελική επιλογή.

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το γαλλικό μοντέλο  είτε με mild hybrid είτε με full hybrid κινητήρια σύνολα. Στη βάση της γκάμας τοποθετείται το ήπια υβριδικό σύνολο με τον τούρμπο βενζινοκινητήρα των 1.3 λίτρων, απόδοσης 140 ή 160 ίππων. H εν λόγω έκδοση εξοπλίζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Για τους πιο φανατικούς της υβριδικής τεχνολογίας υπάρχει και η επιλογή με την full hybrid έκδοση που προσφέρεται με έναν 1.600άρη κινητήρα, 145 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο συνδυάζει τη λειτουργία δύο ηλεκτροκινητήρων όπου με το full hybrid σύστημα κίνησης E-Tech, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έως και 14 πιθανούς συνδυασμούς μεταξύ κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, για βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία, ενώ μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα για έως και στο 80% του χρόνου στην πόλη, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με έναν κλασσικό βενζινοκινητήρα.

Το νέο Renault Arkana προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά με νέες μειωμένες τιμές κατά 4.000€ σε όλες τις εκδόσεις του και τιμή από 26.680€. Το νέο μοντέλο διατίθεται τόσο με τον full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, όσο και με τον mild hybrid κινητήρα turbo βενζίνης 1.3 με απόδοση 140 και 160 ίππων, που συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο EDC διπλού συμπλέκτη.