«Ο Νετανιάχου εγκατέλειψε τα φιλαράκια του για να αντιμετωπίσουν μόνοι τη μοίρα τους χωρίς να τους σώσει», αναφέρει μια αφίσα που δημοσίευσαν σήμερα οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ (ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς), η οποία δείχνει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να διαγράφει με κόκκινο μαρκαδόρο μια φωτογραφία του «φίλου» του Γιοράμ Ιτάκ Μέτζγκερ.

«Μετά από εξέταση και έλεγχο, επιβεβαιώθηκε ότι ένας αριθμός μαχητών μας και 7 Ισραηλινοί αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα των σιωνιστικών βομβαρδισμών«, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, Αμπού Ομπέιντα.

Η οργάνωση κατονόμασε τρεις από τους επτά Ισραηλινούς αιχμαλώτους που σκοτώθηκαν από τον πόλεμο του «Ισραήλ» στη Γάζα. Πρόκειται για τους:

1. Chaim Gershon Peri

2. Yoram Itak Metzger

3. Amiram Israel Cooper

Τα υπόλοιπα ονόματα θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η οργάνωση.

Η αφίσα που κυκλοφόρησαν οι ταξιαρχίες Κασάμ

Πάνω από 70 ο συνολικός αριθμός ομήρων που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Ο Abu Obeida επιβεβαίωσε επίσης ότι ο αριθμός των Ισραηλινών αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να ξεπεράσει τους 70.

Ο εκπρόσωπος των ταξιαρχιών Κασάμ είπε ακόμα ότι το αντάλλαγμα που ζητά η οργάνωση για την απελευθέρωση ομήρων είναι το ίδιο με αυτό που θα ζητούσε εάν το Ισραήλ δεν είχε σκοτώσει τους ομήρους.

Το Τελ Αβίβ από τη μεριά του διαμήνυσε ότι θα παγώσει τις συνομιλίες για πιθανή εκεχειρία και απελευθέρωση αιχμαλώτων εάν η Χαμάς δεν παραδώσει τον κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που βρίσκονται εν ζωή.